Waarom 'Wonder Woman' niet meer een Marvel-film is

Waarom 'Wonder Woman' niet meer een Marvel-film is

WW1984 verschijnt in augustus!

Het is voor de fans van comics en superheldenfilms een prachtige tijd. Elk jaar verschijnen vele films in het genre en dan ook nog veel van de eeuwige rivalen DC en Marvel. Dat de films zo van elkaar verschillen is logisch. De comics van deze uitgevers hebben vaak een verschillende toon.

DC is meestal grauw en duister, waar Marvel optimistisch en kleurrijk is. Dit is terug te zien in de films. Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins tekende eerder voor de Marvel-film Thor: The Dark World (2012). Ze vertrok weer vrij snel en koos enkele jaren later voor een avontuur bij DC.


Waarom vindt de regisseur DC zo gaaf?
In gesprek met Total Film laat ze weten waarom ze blij is dat ze aan de grotendeels losstaande Wonder Woman-films kan werken:

"Ze zijn zo verschillend van elkaar. Dit vind ik er geweldig aan. Voor mij was dat wat superheldenfilms altijd zijn geweest. Ik denk dat de uitzondering daarop was dat Marvel zoveel succes heeft met een gedeeld universum. Maar dat mag zeker niet de status-quo zijn. Ik denk dat je naar stripboeken moet kijken. Er is een enorme verscheidenheid aan stripboeken en hun uiterlijk, toon en wereld zijn radicaal anders. En ze komen niet altijd samen.

Soms doen ze dat, en dat is echt leuk. Maar vaak hebben ze hun eigen verhaal. Ik vind het echt geweldig dat de films van DC heel anders van toon zijn. En dat doet Marvel eerlijk gezegd nu ook iets meer met een deel van de toon van Thor: Ragnarok, Black Widow en Doctor Strange. Dat ze zo verschillen vind ik geweldig aan de films van DC."

Jenkins' Wonder Woman 1984 staat gepland voor 13 augustus. Check hieronder nogmaals de trailer voor die film:



NieuwsFilm

meest populair