Coronacrisis kan gaan zorgen voor een enorme impuls in horrorgenre

Coronacrisis kan gaan zorgen voor een enorme impuls in horrorgenre

Na de horror van het coronavirus ligt er een hoop fictieve horror voor ons op de plank.

In recente jaren doet het horrorgenre het al niet slecht, maar door de coronacrisis kan het genre nog eens een flinke duw in de rug krijgen. Ironisch, gezien de horror waarin de wereld de afgelopen maanden geleefd heeft.

Zoals het er nu uitziet, lijkt het vrij waarschijnlijk dat bioscopen wereldwijd gedurende de nazomer en herfst wereldwijd geleidelijk weer publiek mogen ontvangen. Laat dit nou net een periode zijn waarin er een hoop horrorfilms uitgebracht worden, gezien dit omtrent de periode is dat Halloween valt. Films als Halloween Kills, A Quiet Place 2, The Conjuring 3, Candyman en de Saw-film van Chris Rock zijn allemaal onderdeel van populaire en succesvolle filmreeksen. En originele releases zoals Antlers en Malignant hebben ook positieve verwachtingen.

Enorme horror-impuls
Het is vrijwel zeker dat de zomerblockbuster dit jaar gaat verliezen door toedoen van de coronacrisis. Deze films zijn in de regel duur om te maken plus promoten, en men zal er geen risico mee nemen deze in bioscopen te laten verschijnen wanneer niet genoeg mensen deze kunnen zien. Horrorfilms zijn daarentegen vaak een stuk goedkoper te maken. Na deze beangstigende tijden zullen er voldoende mensen liever iets vrolijks zien, maar veel mensen zien juist graag iets akeligs om de aandacht weg te trekken van de beangstigende aspecten van het echte leven.

Vooralsnog lijken filmstudio's de gok te gaan te gaan wagen dit najaar met hun horrorfilms. Het risico is laag en de kans dat horrorfilms hierdoor dit jaar een enorme boost gaan krijgen is daarom zeer waarschijnlijk. Degenen die omtrent september weer naar de bioscoop durven te gaan, zullen immers ook niet bang zijn voor een horrorfilm. En het type film dat in het ene jaar veel geld oplevert, wordt in het daaropvolgende jaar vaak nóg meer geproduceerd.

NieuwsFilm

meest populair