Rachel Weisz over het spelen in het Marvel-universum

Rachel Weisz over het spelen in het Marvel-universum

Zij vindt het belangrijk voor kleine meisjes.

Rachel Weisz is de nieuwe grote naam die ook een rol heeft weten te bemachtigen in het Marvel-universum. Zo zal de actrice een belangrijke rol spelen in Black Widow, iets waar ze zich in een recent interview over uitlaat.

Zo zei de 50-jarige actrice, die getrouwd is met James Bond-acteur Daniel Craig en nog niet zo heel lang geleden bevallen is van een dochter, dat het best intens was: ''Het is echt wel een uitdaging, zo kort na de geboorte terug te keren op de set van een film''.

Vrouwen in films
Een van de belangrijkste redenen waarom de actrice graag in een Marvel-film wilde spelen, is dat het een goed voorbeeld geeft voor jonge meisjes: ''In de jaren tachtig en negentig waren er nauwelijk grote rollen voor vrouwen weggelegd. Vroeger keek ik wel veel zwart en wit-films met mijn moeder, van Bette Davis, Joan Crawford, Katharine Hepburn en anderen. Dat waren sterke films met goede verhalen''.

''Bette Davis had dan wel geen superpowers, toch was ze super sterk en kwam ook altijd zo over. Ik denk dat het belangrijk is voor meisjes films te zien waarin vrouwen de hoofdrollen vertolken en centraal staan in het verhaal. Ze moeten zich ermee kunnen identificeren en er moeten mogelijkheden zijn. Meer verhalen met vrouwen en meer rolmodellen''.

Marvel
In het Marvel-universum is dat volgens Weisz ook het geval. Zo noemt ze Brie Larson's Captain Marvel als het ultieme voorbeeld: ''Ik hou van films waarin vrouwen onder dwang staan en dan toch voor zichzelf op durven komen, zoals in Captain Marvel. Ondanks dat ze stoer overkomt, heeft ze ook een hele grappige en zelfs kwetsbare kant. Dat maakt het juist zo interessant. En het feit dat een vrouw kan vliegen! Toen ik dat zag voelde het aan alsof ik het was''.

''Ik werk echter niet in de medische zorg, het onderwijs of de vuilnisophaaldienst. Mensen die daarin werken, zijn de echte helden. Ik ben nutteloos. Ik kan niemands leven redden. Het enige wat ik nu kan doen is proberen mensen wat op te vrolijken''

NieuwsFilm

meest populair