We kunnen weer geknipt worden! Hier de 5 leukste kappers uit de filmwereld

We kunnen weer geknipt worden! Hier de 5 leukste kappers uit de filmwereld

Na weken vol verwilderde haarbossen, worden de kapperszaken binnenkort heropend.

Dankzij de versoepelde maatregelen mogen we binnenkort weer naar de kapper. Dit beroep wordt tijdens de crisis vaak als voorbeeld aangehaald. Tijd om de leukste kappers uit de filmwereld in het zonnetje te zetten.




Bekijk de afbeelding
Zohan
Een Israëlische supersoldaat heeft het wel gehad met al dat geweld. Zohan zet zijn eigen dood in scène om zijn droom waar te maken; hij wordt haarstylist in New York. Maar dan keert zijn aartsvijand terug en zal Zohan moeten vechten om zijn nieuwe leven te behouden.

You Don't Mess with the Zohan is natuurlijk in de eerste plaats een echte Adam Sandler film. Dat betekent slapstick, banale humor en een happy end!




Bekijk de afbeelding
Calvin
In Nederland heerst er een bepaald vooroordeel over mannelijke kappers. Dat is in de zwarte wijken van Amerika wel anders. Daar is de kapper voor veel bewoners een tweede thuis, waar ze de hele dag kunnen vertoeven. Op dit gegeven is Barbershop gebouwd.

We zien een bewogen dag in het leven van Calvin en zijn crew. Nadat hij de zaak van zijn vader verkocht heeft, ontdekt hij toch de charme van het beroep. Calvin zal er alles aan moeten doen om het bedrijf terug te krijgen.




Bekijk de afbeelding
Benjamin Barker
Hoewel deze film gebaseerd werd op een bestaande musical, werd Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street een typische Tim Burton productie. Dat betekent een duistere film, met Johnny Depp en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen.

Benjamin Barker is een kapper die ten onrechte in de gevangenis belandt. Eenmaal vrij noemt hij zich Sweeney Todd en zint hij op wraak. Hij snijdt de keel door van iedere klant die hem niet bevalt. En dat is dan weer erg handig voor de noodlijdende broodjeszaak van mevrouw Lovett, die prompt een populair recept op de kaart heeft.




Bekijk de afbeelding
Clarence
Hoewel Clarence slechts een bijpersonage is in Coming to America, steelt de grofgebekte kapper wel de show. Het zijn misschien wel de bekendste scènes uit de hele film.

Samen met zijn assistent en een oude Joodse klant (wederom Eddie Murphy in fantastische make-up) kan Clarence over alles discussiëren, al is hun lievelingsonderwerp boksen. De wisselwerking in de zaak zorgt voor de nodige komische momenten.




Bekijk de afbeelding
Edward Scissorhands
Tsja, als je handen gemaakt zijn van scharen, dan is je beroepskeuze beperkt. Edward combineert er drie; hij maakt ijssculpturen en is tuinman en kapper. Maar nog veel liever zou hij gewoon een mens zijn.

Het mag duidelijk zijn dat Edward Scissorhands zijn inspiratie uit Frankenstein haalt. En toch is het onmiskenbaar ook een Tim Burton film, misschien wel zijn beste.

NieuwsFilm

meest populair