Featured

3 aankomende Disney-films waar je naar uit kunt kijken

We kijken niet naar Marvel, Lucasfilm of Pixar, maar naar Walt Disney (Animation) Studios.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Disney heeft ondertussen zoveel sublabels, dat je bijna zou vergeten dat de filmstudio ook onder de eigen naam films uitbrengt. Vandaag kijken we maar eens naar drie Walt Disney Pictures-films waar we naar uitkijken. En toegegeven, we hebben ook Walt Disney Animation Studios meegenomen.

Mulan

Regie: Niki Caro | Hoofdrollen: Liu Yifei, Donnie Yen, Jason Scott Li

Deze live-action verfilming werd al in 2010 gepland, maar pas in 2017 was Disney succesvol met een invalshoek. Er werden meer dan duizend actrices gezien voor de hoofdrol van Mulan, en men slaagde uiteindelijk om iemand te vinden in de vorm van Liu Yifei, een Chinese superster. In de film moet elk gezin één man leveren om te dienen in het leger. Zij moeten China beschermen tegen een noordelijke invasie. Hua Mulan is de oudste dochter van een geëerd krijger, en doet zich voor als een man. Haar epische reis transformeert Mulan tot een gewaardeerd krijgster.

Raya and the Last Dragon

Regie: Paul Briggs en Dean Wellins | Hoofdrollen: Cassie Stele, Awkwafina

Er is opmerkelijk weinig bekend over deze 59ste film van Walt Disney Animation Studios. De film is geschreven door Adele Lim, die hiervoor de film Crazy Rich Asians schreef en verder vooral betrokken was bij series als Dynasty en Digimon: Digital Monsters. Haar verhaal draait om een mysterieus rijk, dat Kumandra heet. Daar zoekt een krijgster genaamd Raya naar de laatste draak. Sisu is die draak, de laatste van haar soort, die in een mens kan veranderen.

Jungle Cruise

Regie: Jaume Collet-Serra | Hoofdrollen: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez

Disney boekte in het verleden een groot succes met Pirates of the Caribbean. En dus probeert men het nog eens door weer een pretparkattractie te transformeren tot een volwaardig live-action avontuur. Jungle Cruise speelt zich af aan het begin van de twintigste eeuw. We volgen Frank, de kapitein van een rivierboot. Hij neemt een wetenschapper en haar broer mee op een missie in de jungle, om de Boom van het Leven te vinden. Daarbij krijgt de groep al snel te maken met gevaarlijke wilde dieren en een Duitse expeditie met dezelfde plannen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokkie2505

Avatar

Mulan is ook zeker de moeite waard. Allebei de versies. De live-action versie is prachtig gefilmd met goed acteerwerk.

NieuwsFilm