Terug naar school: 5 volwassenen die opnieuw plaats moesten nemen in de schoolbanken

Terug naar school: 5 volwassenen die opnieuw plaats moesten nemen in de schoolbanken

Deze personages moesten op latere leeftijd hun schooltijd over doen.

Sinds deze week mogen de kinderen weer naar school. Wij verzamelden 5 personages die wel heel lang moesten wachten om weer plaats te nemen in de schoolbanken.




Bekijk de afbeelding
Mitch, Frank en Beanie
In hun hoogtijdagen wilden Will Ferrell, Luke Wilson en Vince Vaughn terug naar school voor de legendarische feestjes. Zij richten er in Old School speciaal een studentenvereniging voor op.

Helaas betekent dit ook dat ze weer moeten deelnemen aan het schoolprogramma. Hiervoor moeten ze bijvoorbeeld deelnemen aan het debatteam en is er een lastig examen. Het drietal komt dan ook lijnrecht tegenover hun oude klasgenoot - de huidige decaan - te staan.




Bekijk de afbeelding
Billy Madison
In het begin van zijn carrière maakte Adam Sandler enkele zeer genietbare comedy's. Als Billy Madison speelt hij het onverantwoordelijke titelpersonage. Deze wordt terug naar de lagere school gestuurd omdat hij het fortuin van zijn vader verspeelt.

Daar moet hij telkens in twee weken een klas voltooien. Dat lukt hem makkelijk, maar dan blijkt dat hij er simpelweg voor betaald heeft. Tijdens een laatste kans moet hij het opnemen tegen zijn grote concurrent Eric in een academische tienkamp.




Bekijk de afbeelding
Morton Schmidt en Greg Jenko
Er wordt in 21 Jump Street regelmatig gerefereerd naar het feit dat Schmidt en Jenko veel te oud zijn om te infiltreren op een middelbare school. Het is één van de vele meta-verwijzingen in de opvallend leuke remake.

Alles draait om twee bevriende agenten die via een speciaal programma terug naar school moeten om de opkomst van een gevaarlijke drug te stoppen. Ze verwachten dat het weer net als vroeger zal zijn, maar deze keer is het juist nerd Schmidt die populair wordt en niet sporter Jenko. In het vervolg gingen de twee naar college.




Bekijk de afbeelding
Harvey Howard
De terug-naar-school-film is zeker geen nieuw fenomeen. Zo schitterde de legendarische Bing Crosby in 1960 in High Time. Hij speelt Harvey Howard, de eigenaar van een hamburgerrestaurant die recent weduwnaar geworden is.

Om zijn leven weer op orde te krijgen, besluit hij op 51-jarige leeftijd terug naar college te gaan. Compleet met alles wat daarbij hoort, dus gaat hij op kamers. Zijn kinderen en klasgenoten zien het niet zitten, maar Harvey is vastbesloten zijn diploma te halen.




Bekijk de afbeelding
Thornton Melon
In Back to School speelt komiek Rodney Dangerfield de rol van Thornton Melon. Deze succesvolle zakenman besluit terug naar school te gaan om een oogje te houden op zijn neerslachtige zoon.

Waar hij hard heeft gewerkt in de zakenwereld, maakt Thornton zich er op school wat makkelijker vanaf. Ruige feestjes domineren zijn educatieve wereld en ook voor het versieren van een lerares draait hij zijn hand niet om. Toch krijgt hij nog één laatste kans om niet geschorst te worden. Met behulp van zijn zoon en klasgenoten moet Thornton een lastig proefwerk zien te voltooien.

NieuwsFilm

meest populair