Regisseur gevonden voor omstreden 'Scarface'-remake

Regisseur gevonden voor omstreden 'Scarface'-remake

Joel en Ethan Coen schreven eerder al het script van de nieuwe versie.

Antoine Fuqua (The Equalizer) was jaren verbonden aan een remake van Scarface, maar zijn versie kwam uiteindelijk niet van de grond. Universal lijkt meer vertrouwen te hebben in Luca Guadagnino (Call Me by Your Name), die nu heeft getekend voor de regie van de film.

De meest recente versie van het script werd geschreven door Joel en Ethan Coen, wat op zichzelf al behoorlijk opmerkelijk is. Voorgaande versies werden geschreven door Gareth Dunnet-Alcocer en Paul Attanasio, maar ook Fuqua en David Ayer. Laatstgenoemde werd ook een tijdje genoemd als regisseur.

Scarface is gebaseerd op het boek uit 1930 van Armitage Trail. Dit boek haalde zijn inspiratie voornamelijk uit het levensverhaal van Al Capone. Het verhaal gaat over de opkomst en neergang van Tony 'Scarface' Camonte, die tijdens de drooglegging in Chicago de illegale alcoholhandel overneemt na bendeleider Al Springola te hebben omgelegd. Camonte wordt uiteindelijk gedood door zijn broer, een politieagent uit Chicago.Tony herkent zijn broer niet, omdat hij dacht dat deze tijdens de Eerste Wereldoorlog is omgekomen.

Say hello to my little friend!
En waar de iconische versie uit 1983 met Al Pacino zich afspeelde in Miami, zal de nieuwe film van Guadagnino zich afspelen in het hedendaagse Los Angeles. Producenten zijn Dylan Clark, Scott Stuber en Marty Bregman.

Guadagnino is overigens geen vreemde op het gebied van remakes. Eerder maakte hij de omstreden remake van Suspiria en is zijn naam ook verbonden aan een nieuwe verfilming van het klassieke boek Lord of the Flies.

NieuwsFilm

meest populair