Flashback: Toen veel Marvel-acteurs dreigden op te stappen

Flashback: Toen veel Marvel-acteurs dreigden op te stappen

Avengers: Age of Ultron zorgde voor een hoop gedoe achter de schermen.

Marvel Studios kwam in de problemen toen de Avengers-cast meer geld wilde. Het bedrijf wilde naar het schijnt een deel van de castleden ontstaan, toen zij dat eisten. Acteur Robert Downey Jr. nam daarop een bemiddelende rol op zich en zorgde ervoor dat het goed kwam.

Avengers: Age of Ultron is een van de duurste films die ooit gemaakt is. Maar bijna gebeurde dat niet. Dat komt omdat veel castleden dreigden op te stappen. Een deel van hen kreeg maar 200.000 dollar voor The Avengers, waar Robert Downey Jr. maar liefst 50 miljoen dollar bijgeschreven kreeg.

Nieuwe castleden
Deadline schrijft dat er achter de schermen heel wat gedoe ontstond hierdoor. Zo zag Chris Hemsworth een terugkeer niet zitten, precies vanwege het geld en het gedoe achter de schermen. Daarop dreigde Marvel een deel van de castleden ook nog eens echt te ontslaan.

"Meerdere Avengers-acteurs verenigden zich achter Downey Jr., die gezien werd als een grote broer voor de jongere acteurs in het ensemble. Hij is de man die echt macht had op dat moment en ballen van staal. Hij liet Marvel weten dat hij het niet zag zitten om te werken voor een bedrijf dat zijn collega's zo slecht behandelde," vertelde een insider.

NieuwsFilm

meest populair