Algemeen

Na 'Justice League' ook een directors cut voor 'Suicide Squad'?

David Ayer wil een directors cut.

door Jim Pedd om 08:59 in Algemeen
Nadat het nieuws naar buiten gebracht werd dat Zack Snyder dan eindelijk mag werken aan zijn Justice League-versie, lijkt David Ayer iets soortgelijks te willen met Suicide Squad. Ayer plaatste op sociale media een bericht waarmee hij daarop hint.

Justice League had te lijden onder grote bemoeienis van Warner Bros., waardoor de film anders eindigde dan Snyder had gewild. Volgens hem zou hooguit twintig procent van de film zijn versie zijn. Ayer scheen soortgelijke problemen gehad te hebben met Suicide Squad.

Eigen versie?
Ayer onthulde dat in zijn oorspronkelijke plan voor de film een aantal dingen ander liepen dan in de uiteindelijke film. Zo zat er een romance tussen Harley Quinn en Deadshot in, die geschrapt werd tijdens de heropnames. Nu er een DC-regisseur is die de kans krijgt zijn versie van het verhaal te vertellen, hoopt ook Ayer op die kans.

Nadat hij Snyder feliciteerde met het nieuws, plaatste Ayer een foto van de Joker. Hij lijkt daarmee te willen zeggen graag ook zijn film opnieuw te willen maken.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Inartie

Avatar

Als de Snyder-cut van JL financieel een succes is zal die van Ayer er ook wel komen.

AlanSmithee

Avatar

Nog even en elke Warner Bros film krijgt een director's cut op HBO Max

Robbepost

Avatar

Zou Snyder geen cut kunnen maken van de Ayer cut om zo tot de SnAyer cut te komen?

d3c3pticon0608

Avatar

Ik zou zeggen doen,, de film die we te zien kregen,, voelde niet als een vloeiend lopende film. Joker heeft geen eerlijke kans gekregen (wat je ook van de versie vind, die is gekozen in deze film).

Ben benieuwd wat voor film het zou zijn geweest als het volledig joker beeld materiaal zou zijn gebruikt. Zo ook de beelden van Steppenwolf waardoor er aansluiting zou zijn op JL (Iets wat Ayer heeft aangegeven).

Mocht zijn visie ooit uitgebracht worden zou ik hem zeker willen zien.

RoberPaulsen

Avatar

Ik kan me bijna niet voorstellen dat het wel een goeie film wordt maar ik gun hem het voordeel van de twijfel. Als WB nu straks het resultaat zien dat het veel beter doet bij het publiek zouden ze zich dan niet kapot schamen? Hoe ze die films dan verneukt hebben is dan dus niet de schuld van de regisseurs.

Vleeshaak

Avatar

De bioscoopversie was heel fragmentarisch en ik had het gevoel dat er wel het een en en ander miste. Dus een directors cut is wat dat betreft geen slecht idee.

chefry1983

Avatar

Maar waarom is het eindresultaat niet de directors cut? De regisseur maakt de film, doet de montage toch en het eind resultaat is dan toch zijn visie?
Of heb ik iets gemist?

RobzZ01

Avatar

@chefry1983

Verre van. Studio's hebben zeggenschap over de final cut en over welke scenes re-shoots nodig hebben, of erbij moeten worden geschreven. In het geval van Suicide Squad ging het zelfs zo ver dat WB de knapen achter de trailer vroegen om de film te gaan editen ipv het aangestelde team van Ayer.

AlanSmithee

Avatar

^ En na de studio hebben de producenten het voor het zeggen. Regisseurs hebben niet zo veel macht als veel mensen denken.

chefry1983

Avatar

^
Heren, bedankt voor de info!

Drakie

Avatar

Is dit de toekomst van films maken? Straks krijgt elke slechte film een nieuwe cut... Om het beter te maken. Maak gewoon een goeie film of stop ermee.

CaptainStijn

Avatar

Ik vond Suicide Squad gewoon een vermakelijke film, dus een cut hoeft van mij niet.

NieuwsFilm

meest populair