Algemeen

Waarom de Snyder Cut van 'Justice League' (met Darkseid) er dan toch komt

Gisteren werd bekend dat Zack Snyder's Justice League in 2021 verschijnt.

door Bram de Groot om 16:54 in Algemeen
Gisteren werd bekend dat de Snyder Cut van Justice League in 2021 op HBO Max verschijnt. De film (of miniserie) wordt komende periode met een budget van $20 tot 30 miljoen afgerond en zal vermoedelijk zo'n 4 uur gaan duren. Waarom is besloten om de Directer's Cut te maken?

In gesprek met The Hollywood Reporter lieten Zack Snyder en Deborah Snyder waarom Zack Snyder's Justice League verschijnt, en wel op streaming. Producent Deborah Snyder:


"Door de streamingdiensten kun je zoiets als dit maken. Je kunt deze niet in de bioscoop uitbrengen, maar je kunt het doen met een streamingdienst. Dit is een kans die er twee jaar geleden niet was, om eerlijk te zijn."

Waarom nu dan toch?
Los van dat HBO Max de Snyders de mogelijkheid biedt om de Snyder Cut te maken, blijkt het juist nu een ideaal moment om de versie af te ronden. "Dit is het juiste moment omdat de VFX-studio's bijna geen werk meer hebben. Dus nu is het tijd om dit te doen," aldus Deborah Snyder die verwijst naar de situatie dat veel projecten zijn uitgesteld door de coronacrisis.

En wat krijgen we te zien? Veel en veel meer over de verschillende personages. En dat was te verwachten, aangezien veel acteurs hebben aangegeven dat de twee uur durende bioscoopversie van Justice League niet liet zien wat was opgenomen. En we krijgen Darkseid te zien, iets waar Zack Snyder al tijden naar hint.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

d3c3pticon0608

Avatar

Ik heb hier zo veel zin in,, ben erg benieuwd naar de visie van Snyder. (Vind de Directors cut van Batman v. Superman ook vele malen beter dan de bios versie).

Master Of Films

Avatar

Nu kunnen alle websites gaan speculeren wat er gaat veranderen.
Vandaag geschreven en ja hoor. Laat ze maar komen die speculaties. Smiley face

Sunspot

Avatar

Zo zo, krijgen zelfs Darkseid te zien :D, hoop wel zijn gezicht in beeld, al is het maar even

Devil_N

Avatar

Een mazzeltje dankzij de coronacrisis dus.

AlanSmithee

Avatar

Met zo'n laag budget (en Snyder aan het roer) zou ik niet te veel verwachten. Makkelijke reclamestunt om HBO Max zo vlak voor launch in het nieuws te krijgen

Rutherford

Avatar

Hoezo laag budget? De scenes zijn toch allemaal opgenomen? Dan lijkt me 30 milj voor enkel visuele effecten niet mis.

AlanSmithee

Avatar

Het budget ligt tussen de 20 en 30 miljoen, dus wss nog niet eens dat hoogste bedrag. Hoe dan ook, dat is niks voor een film die bijna geheel voor green screen is opgenomen en waar een (of meer) CGI bad guy een grote rol in speelt. Er is een reden dat dit soort films normaal $200-$300 miljoen kosten. En dan gaat het niet eens om een product van 4 uur.

(Plus er zijn geen reshoots met de main cast, maar wellicht wel andere)

Q Jones18

Avatar

Misschien opent dit de deuren voor een vervolg

Steve-O

Avatar

@d3c3pticon0608: Inderdaad, de directors cut was beter dan de bioscoopversie. Het verhaal kreeg meer ruimte en verliep zo ook veel vloeiender.
Je moet ervan houden natuurlijk, maar voor mij is een lange film nooit weg. Ik kijk ook altijd de langste versies/director's cuts/hoe je het ook wilt noemen van grote films *bierglas*

Dan ook nog te beseffen dat er praktisch zo'n 20% van Snyder's cut in de bioscoopversie van JL zit, dan krijgen we dus eigenlijk een geheel nieuwe film. Dit gaat namelijk niet zomaar een halfuur extra worden, zoals bij andere extend editions/directors cut/etc

Daanminator

Avatar

Heel veel zin in en dit is gelijk een goede opsteker voor hbo max. Iets waar ik zelf heel erg naar uitkijk in kikkerlandje.

d3c3pticon0608

Avatar

@Steve-O: nee idd,, i know Smiley face! Was ook meer bedoeld om aan te geven, dat als je Snyder de ruimte geeft om zijn visie te laten zien, dat het dan beter kan uitpakken dan het product die is getoond in de eerste instantie.
(Mits je van zijn stijl / films houd).

Ik snap dat er door het tragedie die hij heeft moeten mee maken er toen de tijd er voor is gekozen hem van het project af te halen en een andere regisseur er voor in de plaats te zetten.
Ik heb alleen nooit begrepen waarom er zoveel gereshoot is en ook nog eens in een compleet andere stijl dan die van Snyder (de stijl van Snyder is gewoon perfect voor DC).

Denk dan ook dat zijn film toen de tijd gewoon een uitstel had moeten krijgen, totdat Snyder er weer klaar voor was om zijn film af te maken.
Ben blij dat de man weer een kans krijgt en we de film krijgen te zien zoals die altijd bedoeld was (misschien dat het eind product niet perse beter is, maar gun hem wel zijn film).

Zin in! En zeker als fan van zijn DCEU films.

LeonardoPacino

Avatar

@AlanSmithee :

Het is niet alsof de volledige post-production nog gedaan moet worden. 20-30 miljoen budget lijkt me vrij ruim voor het afwerken van de scenen waarbij dit nog nodig is en het polijsten van de rest.

Vergeet niet dat de film al bijna af was voor Whedon zich ermee ging bemoeien.

NieuwsFilm