Featured

'No Time to Die': alles wat je over de 25ste James Bond-film moet weten

Lees hier alles wat we al weten!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Eigenlijk zou de film al in april in de bioscopen draaien, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Nu moeten we tot 12 november wachten op de release van No Time to Die. Maar gelukkig weten we al heel wat over de laatste Bond-film van acteur Daniel Craig.

De langste Bond-film ooit
No Time to Die is de langste Bond-film ooit. Hij duurt 163 minuten, dus twee uur en 43 minuten. Dat is een kwartier langer dan Spectre, dat eerder de recordhouder was. Overigens houdt Daniel Craig wel van records; niet alleen maakte hij de twee langste Bond-films in de geschiedenis, hij is ook de acteur die het langste de rol speelt. Hij haalde Roger Moore op 11 april 2019 in. Die had het vorige record met 4.527 dagen in de rol.

Moeilijkste missie ooit
Regisseur Cary Fukunaga noemt het de moeilijkste missie ooit. Bond is al vijf jaar met pensioen als we hem weer zien in de film. "Na vijf jaar van pensioen, is het heel erg de vraag wie hij geworden is. Hij lijkt een beetje op een gewond dier dat worstelt met zijn rol als double-0. De wereld is veranderd, de regels van het spel zijn niet meer wat ze waren en de spionagewereld is een stuk duisterder geworden."

Welke missie dan?
We weten vrij weinig over het verhaal van de film. Maar bekend is dat de verhaallijnen van eerdere delen samenkomen en leiden tot een conclusie. In de film moet Bond zijn goede vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) van de CIA helpen. Hij krijgt de vraag een jonge vrouw te helpen beschermen, waar hij mee akkoord gaat. Dat brengt Bond op het pad van een mysterieuze schurk die bewapend is met een gevaarlijke technologie. Die schurk wordt gespeeld door Rami Malek.

Gedoe achter de schermen
Er was nogal wat gedoe achter de schermen bij deze film. Eigenlijk wilde Craig niet meer terugkeren (hij zou liever zijn polsen doorsnijden, stelde hij bij een interview voor Spectre), maar uiteindelijk ging hij akkoord. Dat was slechts het begin van de problemen. Want eerst werkten Neal Purvis en Robert Wade aan een script. Toen tekende Danny Boyle voor de regie en werden zij terzijde geschoven voor Boyle en John Hodge. Nadat zij vertrokken in augustus 2018 werd het script van Purvis en Wade toch weer uit de kast gehaald en herschreven door hen, daarna door Paul Haggis herschreven. Vervolgens mocht Phoebe Waller-Bridge er ook nog mee aan de slag.

No Time to Die
Billie Eilish mocht het themalied maken. Dat klinkt precies zoals je zou denken van een samenwerking tussen Bond en Billie. Hieronder kan je het nummer, vol strijkers en gefluister, beluisteren.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Geen grote Bond fan en door de grote problemen met heel het script gedoe, is dit toch een van de weinige blockbuster films waar ik toch zeer benieuwd naar ben. Namelijk door Cary Fukunaga die achter het roer zit ben ik vrij van zeker dat hij toch een geslaagde Bond film zal afleveren.

Goov25

Avatar

Net de hele 007 serie aangeschaft, dus nu de oude Bond films aan t kijken.. De nieuwe waardeer ik toch echt een stuk meer! Dus zeker benieuwd naar deze 25e Smiley face

NieuwsFilm

meest populair