Featured

Hamstereeeen: de 5 leukste hamsters uit de filmwereld

Het is tijd om het knaagdier in ere te herstellen.

door Timothy van Damme om 14:00 in Featured
Met het grootste deel van de crisis achter ons, hoeft er definitief niet meer gehamsterd worden. Daarom kunnen we het knaagdier dat aan de term verbonden is in ere herstellen. En wat is er een mooiere manier om dat te doen dan een lijstje samen te stellen met hamsters in de filmwereld.

Fluffy hamsters
Wat is de vreemdste synopsis die je je kunt voorstellen? Horror and Hamsters doet in ieder geval een gooi naar die titel. Een broer en zus kunnen het niet eens worden over wat zij tijdens een filmavondje willen voorschotelen.

De zus houdt van horror, terwijl de broer liever het internet afstruint naar de leukste dierenfilmpjes. Ze bereiken een soort compromis. Zo ontstaat een bloemlezing van diverse shorts. Afwisselend zie je de de meest bloedige taferelen en de schattigste hamsterfilmpjes. Bizar!

Petey
Nutty Professor II: The Klumps is een typische Eddie Murphy film, waarin hij maar liefst acht rollen op zich neemt. De belangrijkste daarvan is uiteraard het titelpersonage, een eigenzinnige wetenschappers wiens werk regelmatig tot problemen leidt.

Tijdens één van zijn experimenten op een hamster groeit deze tot het formaat van een olifant. Daarnaast kan hij zijn voedsel als kanonskogels afvuren. Het bereikt zijn hoogtepunt als het beest iemand die zich onder een kleed verstopt, aanziet voor een vrouwtjeshamster...

Etienne
Etienne! is een roadmovie tussen twee beste vrienden. Alleen is één van de twee dan een hamster. Wanneer Richard te horen krijgt dat zijn huisdier Etienne een vorm van terminale kanker heeft, besluit hij alles achter te laten.

Hij vertrekt op een roadtrip om Etienne de wereld te laten zien. Wat volgt is een hartverwarmend verhaal over vriendschap en verlies.

Rhino
Wanneer Bolt, de ster van een populaire televisieserie, er van overtuigd is dat zijn krachten echt zijn, raakt hij verdwaalt in New York. Gelukkig krijgt hij hulp van een cynische kat en een televisieverslaafde hamster.

Hoewel Rhino in een grote plastic bol zit, is hij niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. Als grootste fan van Bolt is hij maar wat blij dat hij nu zijn sidekick mag worden!

Brownie
Hoewel de de hamster in 12 Monkeys amper te zien is, zegt het alles over de film en dan vooral over filmmaker Terry Gilliam. In zijn eeuwige drang naar perfectie in detail wilde de regisseur een hamster in een hamsterwiel gebruiken.

De hamster deed echter niet wat Gilliam wilde. De relatief simpele scène, die uiteindelijk maar 10 seconden van de film zou innemen, duurde zo een hele dag om te filmen. Dat is pas toewijding! Er werd zelfs een korte documentaire aan gewijd, genaamd The Hamster Factor, die op de dvd te bekijken is.

Voor de oplettende kijker: het gaat om de kleine schaduw, vooraan in het witte blok rechts.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm