Oorspronkelijke titel 'John Wick' was geheel anders

Voor Keanu Reeves werd deze toch zijn titelheld.

De actiefilm John Wick uit 2014 met Keanu Reeves was een redelijk bescheiden hit, maar het derde deel John Wick: Chapter 3 - Parabellum mag zich een heuse blockbuster noemen met een wereldwijde opbrengst van $327 miljoen. Opvallend is dat de titel van de eerste film, en dus ook de reeks, eigenlijk heel anders had moeten zijn.

In gesprek met Comicbook.com meldde scriptschrijver Derek Kolstad dat de eerste film eigenlijk Scorn ("minachting") had moeten heten.


"De enige reden waarom de film John Wick heet, is omdat Keanu ernaar bleef verwijzen als John Wick. Bij de marketingafdeling hadden zoiets van, 'Dude, dat is 4 tot 5 miljoen dollar aan advertentiewaarde, dus het wordt John Wick in plaats van Scorn.' Ik kan me niet voorstellen dat de film nu Scorn zou heten."

Titel John Wick: Chapter 4
Het is afwachten hoe John Wick: Chapter 4 gaat heten. "'Ik heb geen idee. Parabellum was een idee van Chad en ik vind het geweldig. Hoofdstuk twee? Ik denk dat ik het gewoon in de titel heb gezet," aldus Kolstad.

Chapter 4 moet in de zomer van 2022 verschijnen. Door de uitloop van de opnames van The Matrix 4 lopen ook de opnames voor Chad Stahelskis vierde "Scorn" vertraging op.

NieuwsFilm

meest populair