Netflix

3 gave DC-films die nu gewoon op Netflix staan!

Superman, Batman... Ze zijn gewoon te zien op Netflix.

door Bram de Groot om 16:36 in Netflix
Een paar dagen geleden gaven we drie Netflix-tips voor Marvel-films en nu werpen we een blik op de films van DC op Netflix. Of ze allemaal even gaaf en / of goed zijn, is uiteraard ook aan jou!

Batman Begins (2005)

Regie: Christopher Nolan | Hoofdrollen: Christian Bale, Liam Neeson en Katie Holmes

Nadat succesvol enkele Marvel-films verschenen rond X-Men en Spider-Man trachtte ook Warner Bros. weer nieuw leven te blazen in hun DC-films.

Na de flop Catwoman wist Christopher Nolan, toen bekend van Memento (2000) en Insomnia (2002), succesvol een introductiefilm over Batman te maken. Het bleek de start van één van de geliefdste filmtrilogieën ooit. Ook de twee vervolgfilms vind je gewoon op Netflix.Superman Returns (2006)

Regie: Bryan Singer | Hoofdrollen: Brandon Routh, Kevin Spacey en Kate Bosworth

Waar Nolan slaagde in een Batman-revival was dit niet het geval voor Bryan Singer, weggekaapt bij de X-Men franchise, met Superman. Zijn film werd goed ontvangen, maar er was kritiek op de speelduur van 2,5 uur en het mager aantal actiescènes.

Financieel presteerde de film ondermaats en de vervolgplannen verdwenen naar het ronde archief. Verleden jaar keerde hoofdrolspeler Brandon Routh terug als Superman in de Arrowverse-crossover Crisis on Infinite Earths.Man of Steel (2013)

Regie: Zack Snyder | Hoofdrollen: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Vele jaren na Superman Returns kreeg Zack Snyder de kans om Superman naar het witte doek te brengen. Snyder was al succesvol met de films Dawn of the Dead en 300 en het geliefde Watchmen.

Zijn poging met Man of Steel werd wel een succes en dat kwam door de prima casting van Henry Cavill als Superman en juist flink wat actie met dezelfde personages uit Richard Donners Superman II uit 1980. Het gevolg was het DC Extended Universe waarin Man of Steel 2 nog moet verschijnen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wessel.jagt

Avatar

Alle 3 de films zijn geweldig!

Sunspot

Avatar

Idd, 3 leuke films.

Superman Returns is ook een heel mooie film, visueel gezien.

Alleen jammer dat het meer een romantische film is, teveel romantiek en geen echt gevecht.

Minimaal 1 gevecht had gemogen. Maar zeker een mooie leuke film, heb het in huis en vorig jaar nog gekeken, mooie muziek ook erbij.

En Brandon Routh was echt een goeie Superman! jammer dat hij nooit de kans heeft gekregen om te vechten echt, want hoort er wel bij in superheldenfilms.

Bryan Singer heeft de fout gemaakt door te denken dat volk wel zou komen, maar helaas, te romantisch, geen gevecht. Hoewel wel mooie scenes met vliegtuig, in de ruimte, met machinegun, maar niet echt een tegenstander.

Ja, saaie Lex.

Te veel gekeken naar Donner versie, is ook een soort kopie, hommage.

Later hebben regisseur en acteur ook gezegd dat er eigenlijk meer in had moeten zitten.

Maar zeker genieten, gewoon wat rustiger, je voelt wel meer de wind en zo wanneer Superman vliegt bijv.

En aanrader is om eens op YT te kijken naar scenes van Brandon Routh als Superman (Kingdom Come versie), geslaagd, vooral als Clark Kent.

Onomatope

Avatar

Beste Ft... als taalpurist heb ik geprobeerd om jullie vocabularium wat te verbreden door te wijzen op jullie veelvuldig gebruik van het non-woord ‘kneiter ‘. Ik had al snel enkele medestanders waardoor jullie warempel synoniemen zijn gaan gebruiken... waarvoor dank! Bij deze nog een puntje van feedback... probeer ook eens wat meer kleur te brengen in ‘....die nu gewoon op Netflix staan’. Als je de site geregeld doorscrolt wordt het ronduit irritant. Hopend op enkele medestanders en een vleugje begrip/taalcreativiteit, Grt!

NieuwsFilm

meest populair