De wolf is terug in Nederland: check hier 5 fantastische filmwolven

De wolf is terug in Nederland: check hier 5 fantastische filmwolven

Deze vijf wolven zorgen voor onvergetelijke filmmomenten.

Tussen alle corona door heeft Brabant nog een ander groot probleem. Een wolf blijkt daar vele schapen te doden, met lichte paniek tot gevolg. Wolven beginnen langzaam maar zeker terug te keren naar Nederland. Daarom bekijken we deze keer vijf fantastische filmwolven.




Bekijk de afbeelding
Ralph
Rampage is geen hoogstaande film, maar biedt wel uitstekend popcorn-vermaak. Gebaseerd op het gelijknamige computerspel krijg je precies wat je verwacht: grote beesten die vechten op nog grotere gebouwen.

Wanneer een ruimtestation explodeert, storten er drie containers neer op aarde. Deze worden gevonden door een gorilla, een alligator en een wolf. Het doet ze transformeren tot gigantische monsters die een spoor van vernieling achterlaten.

Het is aan de minstens zo gigantische dierenverzorger Davis om de wezens een halt toe te roepen. Gorilla George is namelijk zijn allerbeste vriend.




Bekijk de afbeelding
Wolf
In de keiharde Spartaanse opvoeding moeten kinderen zich al op vroege leeftijd bewijzen. De wolf uit 300 heeft dan ook al vele slachtoffers gemaakt als de dappere Leonidas hem treft.

Leonidas mag alleen terugkeren naar zijn geliefde Sparta als hij het beest weet te verslaan. Is deze wolf met zijn roodgloeiende ogen en stalen klauwen bovennatuurlijk? Of is dit de fantasie van een kind wiens herinneringen gekleurd zijn?

Hoe dan ook is dit niet zomaar een wolf. Maar Leonidas is natuurlijk ook niet zomaar een jongen. In dit spannend duel van lichaam en geest kan er maar één winnaar zijn.




Bekijk de afbeelding
White Fang
Hoewel dit niet de eerste verfilming van het gelijknamige boek is, blijft White Fang uit 1991 wel de bekendste. Een jonge Ethan Hawke speelt de hoofdrol naast de prachtige wolfhond uit de titel.

In de hoogtijdagen van de goudkoorts probeert Jack Conroy het stukje land van zijn overleden vader te vinden. Tijdens een overnachting wordt zijn groep aangevallen door een roedel wolven. Zij weten de beesten te doden, onwetend dat deze een pup achterlaten.

Deze wordt gevonden door een inheemse stam. Zij zien dat hij een kruising tussen een wolf en een hond is en noemen hem White Fang. De paden van Jack en White Fang blijven elkaar echter kruisen en de twee worden de beste vrienden.




Bekijk de afbeelding
Akela
In de originele tekenfilm Jungle Book zat deze wolvenleider slechts in één korte scene. Voor de live action remake werd zijn rol flink uitgebreid.

Nadat de jonge Mowgli zijn ouders verliest, wordt hij opgevoed door de wolven. Hoewel het wolvin Raksha is die voor hem zorgt, is het Akela die hem toelaat in de roedel. Deze wil hem echter wel opvoeden als een wolf. Wanneer Mowgli gereedschap gebruikt, is Akela dan ook niet bepaald blij.

Tijdens een extreem droge periode duikt de gemene tijger Shere Khan op. Hij dreigt Mowgli te komen halen zodra er weer regen gaat vallen. Dit zorgt voor een interne strijd in de roedel. Akela moet lijdzaam toezien hoe Mowgli vertrekt om de andere wolven te redden. Maar of dat Shere Khan zal tegenhouden?




Bekijk de afbeelding
Moro
Wanneer een demon zijn dorp aanvalt, komt de jonge prins Ashitaka in actie. Hij verslaat het wezen, maar niet voordat deze hem vervloekt. Deze vloek maakt Ashitaka sterker, maar zal hem uiteindelijk verslinden.

De enige oplossing ligt in het westen, maar dan mag Ashitaka nooit terugkeren naar zijn geboortegrond. Onderweg stuit hij op een mijnstadje waarvan de mensen in oorlog zijn met de bosbewoners, onder leiding van wolvengodin Moro en het verwilderde mensenkind San.

Princess Mononoke is een prachtige animatiefilm uit de stal van Studio Ghibli. De oorlog tussen mensen en de natuur staat hierin centraal, maar dan doorweekt met Japanse cultuur.

NieuwsFilm

meest populair