Algemeen

Omzet bioscopen daalt keihard dit jaar

Er verdwijnt ongeveer 50 procent van de omzet.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Variety denkt dat de box office een keiharde klap gekregen heeft. Het lijkt erop dat de bioscopen ongeveer de helft minder omzet draaien. Dat betekent dat de box office dit jaar een van de slechtste in jaren zal zijn.

Volgens Variety duikt de box office met ongeveer de helft, als je hem vergelijkt met 2019. De box office van 2020 zou neerkomen op ongeveer 5,5 miljard dollar. Dat was in 2019 nog 11,4 miljard dollar. Het is naar het schijnt nog een optimistische schatting, dus het zou nog erger kunnen.

Box office
Er draaien op dit moment heel wat minder films in de bioscoop en veel studio's hebben besloten hun films uit te stellen naar een later moment dit jaar. Mochten films als Tenet en Mulan niet al in juli uitkomen zoals gepland, zou de box office nog meer in kunnen leveren.

Daar hangt volgens de analyse van Variety veel van af. Ook moet er gekeken worden of studio's besluiten om films meer video-on-demand uit te brengen in plaats van via bioscopen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Dit is hetzelfde prutverhaal als 2 maanden terug, gebaseerd op de hoop/gedachte dat alles maar een paar maandjes zou duren en dan weer normaal zou worden.
Hier in Nederland gaan we sowieso afwachten wat er in andere landen gebeurd waar na een tijdje geen nieuwe coronagevallen meer zijn de maatregelen opgeheven worden omdat er een grote kans is dat er een tweede golf komt.
Nul nieuwe coronagevallen gaat hier sowieso niet vlug gebeuren omdat we teveel randdebielen rond hebben lopen die denken dat het allemaal onzin is of een list om mensen hun rechten af te nemen voor een totalitaire staat o.i.d. en het belangrijker vinden om met 30 man in de kroeg te hangen omdat ze 'recht hebben op een verjaardagsfeest' of met duizenden op de Dam zinloos dingen te gaan lopen roepen.
En in Amerika is het nog een paar stappen idioter.
De filmbusiness gaat dit jaar niet meer 'normaal' draaien.

Master Of Films

Avatar

+1 centr1no Smiley face

Dan hebben we nog de volgende stap voor in de toekomst. Vaccinatie. Sommige "eigenwijze" personen willen zich niet vaccineren voor e.o.a. kudsmoes. Dat is de reden waarom er nog steeds een kans bestaat dat zelfs een polio uitbraak kan komen.

GreenHornet

Avatar

Maak me meer zorgen om de kleine bioscopen of die het gaan redden

GreenHornet

Avatar

Ben bang voor Tennet dat het een geweldig Film is. Maar een grote bioscoop flop / zonde

RoberPaulsen

Avatar

@centr1no het zijn soms niet eens debielen, maar vaak ook gewoon mensen die zich niet kunnen beheersen.
Maar ik denk inderdaad dat we nog lang niet klaar zijn met Corona

PRIME

Avatar

Centrino, nul gevallen is natuurlijk een utopie, maar volgens mij gaat het al weken uitstekend.
Kans op een tweede piek lijkt ook laag, want na al die mega drukke dagen, gebeurt er niks.

Master Of Films

Avatar

@PRIME
Hoe laag de kans op een 2e golf ook mogen wezen, de kans op een 2e golf is dan nog steeds aanwezig. Niet zomaar vanuit dat er geen 2e golf gaat komen, dat is gewoon een naieve gedachte.
Daarbij moet je ook rekening houden met de incubatieperiode. De gevolgen van de afgelopen mega drukke dagen (verschillend per wereldlocatie) weten we pas over een paar weken. Het is bekend dat SARS-CoV-2 op karton ongeveer een dag kan overleven. Maar op plastic en roestvrij staal kan het tot wel drie dagen overleven.
Niet medische mondmaskers houden het niet het virus niet eens tegen. Alleen met FFP2 en FFP3 maskers ben je voor 80 tot 90% veilger.

Hoe dan ook centr1no bekijkt het op een zoveel mogelijk realistische manier. We zijn idd nog lang niet klaar met COVID-19.

PRIME

Avatar

@MOF,
Je haalt volgens mij dingen aan die allang zijn tegen gesproken.
Er is uitgebreid in de kranten stil gestaan bij het feit dat besmetting via oppervlakten of in de buitenlucht nihil is.
Tuurlijk is er kans op een 2de golf, maar het RIVM schat in dat er nu zo'n 1700 mensen besmettelijk zijn in NL. Da's 0.01% van de NLse bevolking.
En ik hoor wat je zegt over incubatieperiode, maar dat roepen we al maanden bij drukke gebeurtenissen. Paasweekend, pinksterweekend, de hete dagen waarbij parken en stranden massaal bezocht werden.
En geen effect.
Volgens het corona dashboard (vandaag gelanceerd) circuleerd het virus nu voornamelijk in de jongere, gezonde doelgroep, dan in de 70+ doelgroep. Ook dit zorgt ervoor dat het virus minder grip begint te krijgen.
Ben het eens hoor, we zijn hier niet snel vanaf, maar denk dat er nu wel meer duidelijk is qua hoe het virus zich gedraagt.

centr1no

Avatar

Prime "Centrino, nul gevallen is natuurlijk een utopie, maar volgens mij gaat het al weken uitstekend.
Kans op een tweede piek lijkt ook laag, want na al die mega drukke dagen, gebeurt er niks."
Gelukkig. En waarschijnlijk omdat de meeste mensen zich houden aan de maatregelen en gedragsregels en met de bekende klachten thuis blijven.
Maar in een bedrijf hoeft maar één zieke, die het niet zo nauw neemt met het handen wassen, zonder of met lichte symptomen een dag lang rond te lopen, deurklinken en trapleuningen aan te raken, muis en toetsenbord van een flexibele werkplek te gebruiken om tig anderen te besmetten.
Juist de overmoedigheid en het idee dat de kans op besmetting zo laag is is zo gevaarlijk.
En dan heb je mensen die er van overtuigd zijn dat er helemaal niets aan de hand is.
Lees voor de gein eens de reacties bij het filmpje van NU.nl op Youtube van de persconferentie van 3 Juni.
Ik wil met dat volk niet in hetzelfde land wonen.

NieuwsFilm

meest populair