'Alien: Awakening' zou deze verhaallijn hebben gekregen

'Alien: Awakening' zou deze verhaallijn hebben gekregen

Ridley Scott over de plannen met de franchise.

De geplande derde Alien-prequel van Ridley Scott zou antwoorden gegeven hebben op het mysterie van de Xenomorph-eieren uit de originele film. Het script van John Logan was al af, maar de film kwam er niet door tegenvallende opbrengsten van Alien: Covenant.

We weten dat de film zou hebben gedraaid om de overlevende Engineers die het voorzien hebben op de robot Michael. Ze wilden wraak op hem nemen om de moord op hun volk. Verder zou de film naar LV-426 gereisd zijn, waar Ellen Ripley en de crew van de Nostromo eieren vonden.

Derde Alien-prequell
De derde prequel zou volgens Ridley Soctt het gat tussen Covenant en Alien gedicht hebben. "Ik denk dat er nog veel kilometers in Alien zit, maar ik geloof ook dat we nu opnieuw moeten evolueren," aldus Scott. "Wat ik altijd dacht toen ik de eerste maakte, was waarom dit soort wezen gemaakt zou zijn. En waarom reisde het in wat er voor mij uitzag als een oorlogsvliegtuig, met een lading van die eieren. Wat was het doel van dat voertuig en wat was het doel van die eieren? Daar ligt de vraag voor mijn gevoel, bij het wie, waarom en het doel. Dat zou mijn plan zijn geweest."

De franchise moet volgens Scott echt veranderen en dat probeerde hij door de focus weg te leggen van de Xenomorphs naar David. Hij zou de grote schurk van de prequeltrilogie zijn geworden.

NieuwsFilm

meest populair