Algemeen

'Alien: Awakening' zou deze verhaallijn hebben gekregen

Ridley Scott over de plannen met de franchise.

door Jim Pedd om 06:33 in Algemeen
De geplande derde Alien-prequel van Ridley Scott zou antwoorden gegeven hebben op het mysterie van de Xenomorph-eieren uit de originele film. Het script van John Logan was al af, maar de film kwam er niet door tegenvallende opbrengsten van Alien: Covenant.

We weten dat de film zou hebben gedraaid om de overlevende Engineers die het voorzien hebben op de robot Michael. Ze wilden wraak op hem nemen om de moord op hun volk. Verder zou de film naar LV-426 gereisd zijn, waar Ellen Ripley en de crew van de Nostromo eieren vonden.

Derde Alien-prequell
De derde prequel zou volgens Ridley Soctt het gat tussen Covenant en Alien gedicht hebben. "Ik denk dat er nog veel kilometers in Alien zit, maar ik geloof ook dat we nu opnieuw moeten evolueren," aldus Scott. "Wat ik altijd dacht toen ik de eerste maakte, was waarom dit soort wezen gemaakt zou zijn. En waarom reisde het in wat er voor mij uitzag als een oorlogsvliegtuig, met een lading van die eieren. Wat was het doel van dat voertuig en wat was het doel van die eieren? Daar ligt de vraag voor mijn gevoel, bij het wie, waarom en het doel. Dat zou mijn plan zijn geweest."

De franchise moet volgens Scott echt veranderen en dat probeerde hij door de focus weg te leggen van de Xenomorphs naar David. Hij zou de grote schurk van de prequeltrilogie zijn geworden.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik zou graag nog een film in deze franchise willen zien.
Alien en Aliens zijn geweldige films. Meer dan 40 jaar oud inmiddels en qua horror (alien) en actie (aliens) beide mijlpalen.
Ik heb ook genoten van Prometheus en Covenant. Had beter gekund, maar heb ze inmiddels beide meerdere malen gezien.

Monojaxx

Avatar

De engineers (die het leven op Aarde gecreëerd hadden, en uiteindelijk ons) waren blijkbaar niet tevreden met hun creatie. De mens heeft zich vanuit een onschuldige primaat geëvolueerd tot een soort met dezelfde eigenschappen als een virus. Daarom zijn deze xenomorphs gecreëerd - om de Aarde weer schoon te maken van dit virus. Door een foutje zijn de engineers daar nooit aan toe gekomen, en zijn ze door hun eigen wapen vernietigd. David heeft dit wapen in Convenant gebruikt om een andere bevolking (ook een creatie van de engineers) uit te roeien om te kunnen experimenteren met dit wapen. Wat we in Convenant zagen. Dit lijkt mij de meest plausibele verklaring toch?

Chrischzz

Avatar

Tot op heden kan ik nog niet veel maken van de visie die Scott voor ogen heeft.

Engineers, ok.. Dan het zwarte goedje, wat blijkbaar een soort wapen is, maar denk ik niet echt iets te maken heeft met de oorsprong van de Xenomorphs.. Een planeet waarbij elke paddenstoel je dood maakt.. En de eieren, waar elke keer weer een ander soort Alien uit komt, duidelijk heel snel zich aanpast adhv de host, tot het moment de uiteindelijke Xenomorph ontstaat, dan veranderen opeens niet zo heel drastisch meer. En David, die er duidelijk ook weer iets mee te maken heeft.

Voor mijn gevoel maakt Scott het ingewikkelder dan nodig is.

Chris23

Avatar

Ik had veeel liever Blomkamps Alien 3 willen zien dan de midlife crisis ramblings van deze seniele oude man. Smiley face

Het op een andere planeet vinden van een lang geleden gecrashed ruimteschip met tekenen die er op wijzen dat dat schip eigenlijk op weg was naar de aarde om de aarde te vernietigen, en een doorgedraaide mega intelligente android die lekker aan het knutselen is met mensen en buitenaardse wezens zijn 2 intrigerende, originele concepten die eigen losstaande films verdienen. Maar probeer van Alien niet wat anders te maken dan dat het is aub.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vind Covenant helemaal zo slecht niet, zelfs wel aardig en had er graag nog een vervolg op gezien.
Hij had dan wel door Blomkamp geregisseerd moeten worden, die man maakt echt freaky dingen en dat had ik graag gezien icm Alien

Hiss

Avatar

Neill Blomkamp leek mij ook heel geschikt om een Alien film te maken. Bovendien zou het dan een vervolg worden in plaats van een prequel.

De Alien prequels vond ik het kijken nog wel waard, maar een hele waardevolle aanvulling kan ik het niet noemen op de originele reeks van vier films. Ik had liever een vervolg op Alien Resurrection gezien.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Ik had veeel liever Blomkamps Alien 3 willen zien dan de midlife crisis ramblings van deze seniele oude man. Smiley face"
Same here.

Alien heeft toch geen prequel nodig!
En vergelijk de crew van Nostromo eens met die van Prometheus en Covenant. Echte mensen in de Nostromo ipv domme karikaturen.
Shaw is een uitzondering, al kon dat nog veel beter.

Zoveel domme beslissingen worden genomen door de crews van Prometheus en Covenant. Alsof ze rechtstreeks van The Police Academy vandaan zijn gekomen. Nee, zelfs dat is een te hoge eer. De agenten van Police Academy kregen grepen de bad guys uiteindelijk in hun kraag. Ik acht de vele teenagers in de tig duizenden slashers van Friday the 13th nog slimmer dan de crews van Prometheus en Covenant.

Robbepost

Avatar

^
Daar heb je gelijk in. In Prometheus de spacecobra en in Covenant het alien ei waren stuitend domme scenes.
Ik vind de films genietbaar doordat ik de xenomorphsmythologie erg interessant vind en de films er uiterst gelikt uitzien.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "In Prometheus de spacecobra en in Covenant het alien ei waren stuitend domme scenes."
Daarom vind ik Prometheus en Covenant zo tegenstrijdig tov Alien en Aliens. Bijna iedereen in Prometheus en Covenant is niet capabel genoeg om bij zo'n crew te gaan zitten.

Daarbij vind ik het dus ook nodig om te verklaren waar een Xenomorph/Internecivus raptus vandaan komt.
Don't care. Die info had ik niet nodig bij Alien en Aliens. Daar lag de focus om te overleven. JC maakte zelfs Vietnamoorlog als achtergrond voor Aliens. Met deze gedachten veraf schuw ik de Alien prequel films, al begrijp ik wel de hoge entertainmentwaarde voor Prometheus & Covenant.

Chrischzz

Avatar

Nou .. opzich is het helemaal niet erg om de oorsprong van de Aliens te weten.. Alleen maakt Scott het wat te ingewikkeld.

Frietgezicht

Avatar

Wat ik altijd dacht toen ik de eerste maakte, was waarom dit soort wezen gemaakt zou zijn. En waarom reisde het in wat er voor mij uitzag als een oorlogsvliegtuig, met een lading van die eieren. Wat was het doel van dat voertuig en wat was het doel van die eieren? Daar ligt de vraag voor mijn gevoel, bij het wie, waarom en het doel. Dat zou mijn plan zijn geweest."

Vond dat mysterie juist wel leuk om niet te weten en zeker omdat de 2 films zo vaag zijn maar toch kon ik er ook wel van genieten. Dat universum ligt mij wel.

Robbepost

Avatar

Ik snap je MOF.
Ik vind de entertainmentwaarde inderdaad erg hoog en Pro en Cov nog altijd veel beter dan de gemiddelde blockbuster.

Maar nogmaals het had echt veel beter gekund en wellicht had het niet gehoeven, maar toevallig heb ik vorige week Alien nog eens gekeken (remastered director's cut) en me niet gestoord aan de toch mindere prequels.

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Ik vind de entertainmentwaarde inderdaad erg hoog en Pro en Cov nog altijd veel beter dan de gemiddelde blockbuster."
Als ik de gemiddelde blockbuster term ga gebruiken dan valt Interstellar juist in die categorie. Enfin, ik heb andere zeikerige standaarden. Smiley face

BTW: mocht je Interstellar niet hebben gezien, dan valt Interstellar onder de "gebuik je brein bij deze intelligente blockbuster" categorie. Smiley face

1 side note: Iig zijn Cooper (McConaughey) en (Romilly) Gyasi niet zo idioot bezig geweest als de Prometheus en Covenant crew. Maar Brand (Hathaway) leek wel te sollicteren naar een plekje op een van beide Alien prequel schepen. Smiley face

Maac

Avatar

Alien is gewoon een topuniversum en die crossover met Predator vond ik super vermakelijk (deel 1, niet 2). Eens met Frietgezicht wat betreft de mysterie, al die onbeantwoorde vragen maakten het juist interessant.

Helaas is de consistentie niet erg goed, maar ik zou het jammer vinden als we helemaal niets meer zien in deze reeks.

En eens met de Blomkamp-fanaten.

Sunspot

Avatar

Hij had niet zo moeten draaien, opeens alles om David, geen Shaw meer, Engineers hadden nauwelijks een rol.

Simpel terug gaan, slechte cast, karakters. Enige vette was David en die andere android en wat Aliens, die witte ook.

Verder maar een matige film en genaaid, had zoveel verwacht na het einde van Prometheus, maar die seniel moest weer alles veranderen opeens

Artificialis

Avatar

Prometheus en Covenant hebben de Alien-franchise een andere richting ingeduwd. Niet volledig bevredigend, maar als films als Jurassic World en Fallen Kingdom een vervolg verdienen.. Waarom dit dan niet?

Civilian Supreme

Avatar

Dat de Xenomorphs gecreëerd zijn vind ik al dom. Ook het feit dat ze er de ene keer heel anders uitzien maar bijvoorbeeld in deel 3 uit een hond vandaan komt en er gewoon hetzelfde uitziet. Zit totaal geen consistentie in.
En wat sommigen al zeggen, we hoeven niet alles te weten, het is veel mooier en enger als je zo min mogelijk weet van dit 'beest'
Scott ziet het helemaal verkeerd en heb dan ook liever dat hij zich er niet meer mee bemoeit. Toendertijd had ik best zin in een prequel omdat dan het raadsel van die engineer uit Alien opgelost zou worden. Scott heeft niks opgelost en het alleen maar nodeloos ingewikkeld gemaakt. Ook maakte hij de android veel te belangrijk.
Laat de oorsprong maar, zie 1000x liever het vervolg op Aliens, ook al een dingetje die hij heeft verpest.
En anders een goede serie van het Alien universum op Hbo of Amazon, het is zo jammer om er niks mee te doen terwijl er echt nog wel mooie verhalen te maken zijn.

TearsinRain

Avatar

Alien en Aliens behoren tot de allerbeste thriller / aktie science fiction films ooit gemaakt. Cijfers: 9 en een 10. De rest, van Alien 3 tm Convenant vond ik ook goed, zou ze allemaal waarderen met een 8. Vind ze allemaal tof door hun eigen stijl.
Ondanks dat de suspense allang weg is en mooie plaatjes en heel veel informatie het overgenomen hebben kijk ik nog steeds uit naar die ene verbindende film, zou de cirkel nog ronder maken.

Vind het gewoon gave films.

David Mills

Avatar

Ik heb altijd een zwak gehad voor de Alien franchise dus laat maar komen, goed of minder goed, ik geniet altijd en ben niet geheel objectief !! @ Tearsinrain... je hebt per ingeluk de cijfers omgedraaid... Alien is natuurlijk de beste Smiley face

NieuwsFilm

meest populair