Cinematograaf 'Dune': "De film wordt een volledige standalone"

Cinematograaf 'Dune': "De film wordt een volledige standalone"

Ondanks plannen om in twee delen uit te brengen...

Er bestaat al veel hype rond Dune, de nieuwe film van regisseur Denis Villeneuve. Helaas voor de FT-fans is dit geen nieuws over het budget van de film, maar wel over de wijze waarop de film wordt uitgebracht.

Cinematograaf Greig Fraser liet namelijk aan Collider weten dat de film een volledig standalone verhaal zal zijn, ondanks de geruchten dat de film in twee delen zou worden gemaakt.

"Het is een volledig gevormd verhaal op zich, maar wel met wat lijntjes om verder uit te zetten", liet Fraser weten. "Visueel was het een heel avontuur. Het was een prachtige ervaring om het te maken. Sommige van de acteurs zijn, behalve dat ze waanzinnig getalenteerde acteurs zijn, gewoon lieve mensen waar ik heel dichtbij ben gekomen."

Star Wars
De voor een Oscar genomineerde cinematograaf werkte in het verleden voor een aantal Star Wars projecten, waaronder Rogue One: A Star Wars Story en recent voor de live action serie The Mandalorian.

Het was wel even de knop omzetten voor Fraser: "Ik moest veel van Star Wars vergeten toen ik Dune ging maken. Denis (Villeneuve, red.) en ik hebben duidelijk gesproken over hoe de film moest voelen en hoe mensen het straks moeten beleven. Natuurlijk zijn er dan ook veel overeenkomsten. Maar daar moest ik wel mee uitkijken."

Dune moet in december van dit jaar in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair