'Midsommar'-regisseur maakt 4 uur durende 'komische nachtmerrie'

'Midsommar'-regisseur maakt 4 uur durende 'komische nachtmerrie'

Ari Aster wil zo snel mogelijk beginnen aan zijn nieuwe film.

Scenarist/regisseur Ari Aster schrikt niet terug van films met een langere speelduur. Zijn eerste film Hereditary duurde 127 minuten en het vorig jaar verschenen Midsommar duurde bijna 2,5 uur (de 'director's cut' die onlangs verscheen duurt zelfs 2 uur 51 minuten). Zijn volgende film lijkt echter nóg langer te worden.

Aster sprak afgelopen week met studenten van de Santa Barbara universiteit en liet hen weten dat hij momenteel werkt aan het script van zijn nieuwste film, die hij omschrijft als een 'nachtmerrie-comedy'. De regisseur wilde nog geen details over het project onthullen, maar kon wel met zekerheid zeggen dat de film vier(!) uur lang wordt. Of de studio die de film uiteindelijk zal financieren dat ook een goed idee zal vinden, valt natuurlijk te betwijfelen.

Logische inspiratie
Tijdens de sessie met de studenten werd Aster ook gevraagd wat hem inspireerde om films te gaan maken. Zijn antwoord was simpel:

"Mijn liefde voor films... Ik ben altijd geobsedeerd geweest door films en uiteindelijk besloot ik dat ik ze zelf wilde maken. Ik had een ontzettende drang om ook met mijn helden te kunnen spreken. En dat is iets wat ik momenteel volop kan doen."

NieuwsFilm

meest populair