Featured

4 keiharde politiefilms over foute én goede agenten om nu te kijken

Welke films geven een blik op het werk van politieagenten in de States?

door Bram de Groot om 13:55 in Featured
Om een politieagent te zijn in de Verenigde Staten lijkt op dit moment het zwaarste beroep dat je kunt hebben. Protestanten vragen agenten om een knieval te maken tegen racisme, op een moment dat de situatie vanuit beide kanten kan escaleren met heel veel geweld tot gevolg.

De #BlackLivesMatter-beweging richt zich op de complete politie aangezien er onder de politie agenten zijn die op basis van racistische beweegredenen mensen met een donkere huidskleur onterecht staande houden of arresteren, soms ook met onnodig geweld. Een paar dagen geleden leidde politiegeweld opnieuw tot de dood van een persoon.

Een paar dagen geleden keken we naar vier films die inzicht geven in de situatie in de Verenigde Staten. Nu vier films over zowel goede als foute agenten.

Training Day (2001)

Regie: Antoine Fuqua | Hoofdrollen: Denzel Washington, Ethan Hawke en Eva Mendes

Dit harde misdaaddrama draait om een corrupte politiedetective die op vele manieren misbruik maakt van zijn ogenschijnlijk onaantastbare positie. Washington won een Oscar voor zijn rol en Hawke werd genomineerd. De film is bikkelhard en laat de grimmige kant van het leven in de arme wijken in de States zien, maar ook de oprechtheid waarmee een politieagent de straat opgaat.Cop Land (1997)

Regie: James Mangold | Hoofdrollen: Sylvester Stallone, Robert De Niro, Ray Liotta en Harvey Keitel

Een duidelijker oudere film in het rijtje, maar wel een film die gaat over de corruptie binnen een politiecorps in New Yersey. Het is het personage van Sylvester Stallone dat in opstand komt tegen de situatie en dat is niet eenvoudig voor iemand die er grotendeels in zijn eentje voorstaat.Colors (1988)

Regie: Dennis Hopper | Hoofdrollen: Sean Penn, Robert Duvall en Don Cheadle

Deze film komt uit 1988 en volgt twee agenten die werken in buurten met veel gangs. Ze trachten iets te doen tegen het geweld tussen onder meer de Bloods en de Crips. De film geeft vooral een blik op de relatie tussen de agenten, maar werpt ook een blik op de situatie in de achterbuurten. Duidelijk een oudere film, ook met issues die nog steeds spelen.End of Watch (2012)

Regie: David Ayer | Hoofdrollen: Jake Gyllenhaal, Anna Kendrick, Frank Grillo en David Harbour

David Ayer is ondertussen een doorgaans succesvol regisseur. Hij schreef ook het script voor het eerder genoemde Training Day. Met het bikkelharde End of Watch, vooral daarom niet bij iedereen geliefd, geeft Ayer een blik op het werk van twee agenten die oprecht misdaad willen bevechten in de arme wijken in de States. Dit was ook het doel van Ayer bij het maken van de film.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Top films! Colors vooral.

Heb End of Watch nog niet gezien

adofmirosch

Avatar

Als je mee doet aan zon knieval dan heb je volgens mij totaal geen waardigheid meer over. Je hebt nu veel van die videos waarin een groep blanke mensen op hun knieën spijtbetuiging bieden aan donkere mensen voor het slavernij verleden. En daarna lekker huilen met ze allen. Stelletje idioten van beide kanten.

Master Of Films

Avatar

Je slaat de spijker op de kop adof.

Zag nog een filmpje van een BLM demonstratie in Mexico en hoppa een motoragent ging de fik in. De ALLLIVESMATTER BBQ memo is bij sommige mensen schijnbaar niet bezorgd in hun brievenbus. Er was een andere filmpje van een zwarte BLM plunderaar (Yo N**** got an Imac). Hij werd zelfs beroofd door een andere zwarte man. Verder zijn we Police Captain David Dorn ook niet vergeten hé.

Verder valt het mij dat b.v. gamesbedrijven als makke schapen meedoen. Niet meer dan symboolpolitiek en hypocrosie (zie vooral Lucasfilm Star Wars en geen Boyega promoties in China). Als anderen het doen, kan bedrijf x ook niet achterblijven. Bang dat ze racist stigma gaan krijgen, omdat ze niet meedoen met BLM. Schadelijk voor het bedrijf.

Uitstellen van de Sony PS5 games presentatie was niet meer dan een marketing truc. Oh alle aandacht gaat naar BLM en niet naar onze event. Dat was de reden waarom Sony de PS5 live event heeft uitgesteld. Genoeg over deze wagelijke dingen. Ik ga mijn kop in het zand steken en ik ga het weer lekker hebben over films.

Het zijn 4 goeie films. Jep ook die van Ayer's End of Watch. De middelmatige regisseur die volgens ridjieddo zich beter met street crime achtige projecten bezig kan houden. Niet zoals fantasie Bright, maar meer zoals End of Watch/Streets Kings e.d. imho.

Overlord

Avatar

Colors ! Topper !

Goku32

Avatar

Colors ken ik niet, maar de rest zijn hele goeie films aanraders

Goov25

Avatar

Protestanten?? Hahaha. Demonstranten lijkt me een beter woord :D

centr1no

Avatar

Bram "aangezien er onder de politie agenten zijn die op basis van racistische beweegredenen mensen met een donkere huidskleur onterecht staande houden of arresteren, soms ook met onnodig geweld. Een paar dagen geleden leidde dat (opnieuw) tot de dood van een persoon."
Is dat zo?
Werd Floyd onterecht staande gehouden of gearresteerd? Waren er racistische beweegredenen?

MARQ242

Avatar

Stuk voor stuk goeie films. Moet Colors nodig weer eens zien. En laten we die BLM discussie hier buiten laten. Als ik de reacties hier lees kijkt men wel weer met de Nederlandse bril naar wat er in de VS gebeurt. Het racisme daar is toch wel een stuk erger dan hier.

noah81

Avatar

Colors en copland! Top films en zeker aan te raden.

NieuwsFilm

meest populair