'The Matrix 4': Hoe kan Neo terugkeren?

'The Matrix 4': Hoe kan Neo terugkeren?

Er is nog veel onduidelijk.

Hoe Neo nou terugkeren in The Matrix 4? Het is een vraag die fans zich stellen sinds we te horen kregen dat Keanu Reeves getekend had om terug te keren als de uitverkorene die de mensheid moest redden van de machines.

De site Screen Rant zette de verschillende manieren op een rij hoe Reeves terug kan keren in de film. Het zou zomaar kunnen dat hij niet de Neo speelt die wij kennen.

Neo ging dood
Allereerst even de belangrijke constatering dat Neo dood ging aan het einde van The Matrix Revolutions. De held overleefde de strijd tegen Agent Smith niet. Aan het einde van die film vertelde het Oracle wel aan Santi dat ze dacht dat Neo nog wel terug zou komen.

De code bestaat nog
Allereerst is er de game The Matrix Online, die als canon geldt. Dat betekent dat wat er in die game is gebeurd, ook geldt voor de bredere franchise en van invloed kan zijn op de films. Een belangrijk punt is dat er gehint werd dat de code van Neo nog bestond in de Matrix. En de machines weigerden het lichaam van Neo aan Morpheus over te dragen, zodat hij begraven kon worden.

Neo was niet de eerste One
Hoewel Neo als The One genoemd wordt, is hij verre van de eerste. De Architect onthulde in The Matrix Reloaded dat de machines het moeilijk hadden met het bouwen van een wereld die de mensheid zou accepteren. Daarbij was er meermaals een One opgekomen die de Architect confronteerde in de Source. Op dat moment werd de waarheid onthuld en kreeg de One de keuze tussen het herstarten van de Matrix, of het uitvoeren van een genocide op de mensheid.

Het verhaal was al vijf keer eerder gebeurd voor de gebeurtenissen van de Matrix-trilogie. Dat betekent dat Neo de zesde was. En iedere keer weer besloot de One om de Matrix te herstarten zodat de mensheid kon overleven. Maar het Oracle besloot de gevoelens van Neo voor Trinity te gebruiken om hem te motiveren voor het eerst een andere keuze te maken.

Volgende versie
Dan de belangrijke conclusie. Het zou zomaar kunnen dat Neo simpelweg de volgende One is. De Neo die we in Matrix 4 zien welteverstaan. Aangezien mensen nu de kans krijgen om de Matrix te verlaten, is de One niet helemaal meer nodig. Maar het zou goed kunnen dat de vrede tussen mens en machines niet lang duurde en de oorlog hervat is. Dan is een nieuwe Neo wel nodig.

De theorie is dus dat er simpelweg een nieuwe uitverkorene komt die het op moet nemen tegen de machines.

NieuwsFilm

meest populair