Michael B. Jordan (Black Panther) vindt verandering voor de zwarte gemeenschap hard nodig

Michael B. Jordan (Black Panther) vindt verandering voor de zwarte gemeenschap hard nodig

Hierbij blikt hij terug op enkele van zijn films.

Overal ter wereld worden er protesten en marsen gehouden i.v.m. de dood van George Floyd, maar vooral in Amerika vinden talloze betogingen plaats. Tijdens een Black Lives Matter-betoging in Los Angeles liet acteur Michael B. Jordan van zich horen.

Jordan, o.a. bekend van Fruitvale Station, waarin hij Oscar Grant speelt die door de politie werd doodgeschoten, liet zich uit over deze film: ''Ik kreeg de kans om het leed van Oscar's dochter en moeder te voelen en dat heb ik heel lang met mij meegedragen''.

Andere films
In Fahrenheit 451 speelde Jordan een brandweerman, wiens opdracht het is boeken te verbranden: ''Hier heb ik weer van geleerd hoe ver de overheid en dictators willen en kunnen gaan zodat mensen geen kennis meer kunnen opdoen''.

Recentelijk speelde hij ook nog in Just Mercy, waarin hij de advocaat Bryan Stevenson neerzet, die het opneemt voor onterecht veroordeelde zwarte gevangenen: ''Ik ben vertrouwd geraakt met zijn tactieken, zijn mentaliteit en zijn aanpak: kalm, strategisch en doordacht. Je moet de problematiek van dichtbij bekijken''.

Verandering
Volgens Jordan is het dan ook hoog nodig dat verandering komt en dat filmstudio's en talentenbureau's meer moeten gaan investeren in zwarte medewerkers: ''Onze acties van vandaag zullen er voor zorgen dat onze waarden duidelijk zijn en dat onze stemmen gehoord zullen worden. Maar dat geldt niet alleen voor de filmindustrie, maar voor de hele zwarte cultuur''.

''We moeten voor een vredige opschudding zorgen en mogen niet zelfvoldaan zijn of overkomen, maar we kunnen en mogen dit moment niet zomaar laten voorbijgaan en we moeten druk blijven uitoefenen. We moeten dit jaar ook allemaal gaan stemmen. Het is nu belangrijker dan ooit tevoren''.

NieuwsFilm

meest populair