Ook Emma Watson is heel boos op J.K. Rowling

Ook Emma Watson is heel boos op J.K. Rowling

Na Daniel Radcliffe en Eddie Redmayne laat ook de actrice van zich horen.

De Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling ligt flink onder vuur. Dit gebeurde nadat ze een aantal transfobische opmerkingen maakte. De hoofdrolspeler van de franchise, Daniel Radcliffe, bood dan ook zijn excuses aan voor haar opmerkingen en liet weten het niet met haar eens te zijn. Ook de hoofdrolspeler van de Fantastic Beasts and Where to Find Them, Eddie Redmayne, toonde zijn ongenoegen. Nu laat ook Emma Watson van zich horen.

Watson, die natuurlijk Hermione Granger speelt in de Harry Potter-films, schreef het volgende op haar Twitter-account: ''Ik wil mijn transgender volgers laten weten dat ik en zoveel andere mensen over de hele wereld jullie zien, respecteren en houden van hoe jullie zijn. Trans-mensen zijn wie ze zeggen te zijn en zij verdienen ook hun levens te leiden zonder de hele tijd gevraagd en verteld te worden wat ze wel en niet zijn''.

Donatie
Ondanks dat Watson J.K. Rowling niet direct bij naam noemt, is het overduidelijk dat de actrice reageert na de uitspraken van de wereldberoemde schrijfster. Watson besloot dan ook te doneren aan twee goede doelen, genaamd MamaCash en Mermaids Gender en hoopt dat haar fans haar voorbeeld zullen volgen. Zie hieronder de tweets van Watson.



NieuwsFilm

meest populair