Celebrity

Ook Rupert Grint (Ron Weasley) neemt afstand controversiële uitspraken J.K. Rowling

Alle belangrijke Harry Potter karakters nemen afstand van Rowling's uitspraken.

door FilmTotaal om 12:19 in Celebrity
Na zijn Harry Potter-collega's Daniel Radcliffe (Harry Potter) en Emma Watson (Hermione Granger) reageert nu ook Rupert Grint (Ron Weasley) op de transfobe uitspraken van schrijfster J.K. Rowling.

Dit doet Grint tijdens een interview met The Times: ''Ik schaar mij achter de transgendergemeenschap. Transseksuele vrouwen zijn vrouwen. Transseksuele mannen zijn mannen. We zouden allemaal het recht moeten hebben om een liefdevol leven te leiden zonder veroordeeld te worden''.

Meer kritiek
Nu hebben de drie belangrijkste namen van de Harry Potter-franchise gereageerd op Rowling's uitspraken, maar zij zijn niet de enigen. Zo liet ook al Eddie Redmayne, hét gezicht van de nieuwe Fantastic Beasts and Where to Find Them-franchise weten het totaal niet met Rowling eens te zijn en ook actrice Evanna Lynch (Luna Lovegood) liet zich er al over uit.

Ook Steve Kloves, de scenarist van alle Harry Potter-films behalve The Order of the Phoenix, heeft Rowlings uitspraken verworpen: ''Onze diversiteit is onze kracht. In deze uitdagende tijden is het belangrijker dan ooit dat transgenders en non-binaire mensen zich veilig kunnen voelen en aanvaard worden voor wie ze zijn. Dat lijkt me niet te veel om te vragen''.

NieuwsFilm

meest populair