Disney staat voor moeilijke keuze met 'Mulan'

Disney staat voor moeilijke keuze met 'Mulan'

Moet de film ook uitgesteld worden?

Warner Bros. maakte bekend dat Tenet later uitkomt dan gepland. De film is twee weken naar achteren verschoven en komt nu op 31 juli uit in de Verenigde Staten. Daardoor is Disney-film Mulan nu de eerste grote release sinds de coronacrisis voor de sluiting van bioscopen en het uitstel van tal van films zorgde.

Dat stelt Disney voor een moeilijke keuze. Want Mulan moet op 24 juli uitkomen in de bioscopen. Maar door het coronavirus is het maar de vraag of het bredere publiek er wel zin in heeft om terug te keren. Tenet diende lang als testcase om te zien of het publiek er nog aan trekt, maar nu is de film uitgesteld.

Zware last
Voor Disney is het in elk geval een zware keuze om te maken. De peperdure film moet flink geld opleveren om winst te maken en dat is niet gemakkelijk in deze situatie. Bovendien is het maar de vraag of alle bioscopen open zijn tegen 24 juli. In grote delen van de Verenigde Staten blijven bioscopen gesloten tot in de loop van juli en is het niet zeker of Mulan wel op genoeg plekken kan draaien om winstgevend te zijn.

Daar komt nog bij dat het aantal coronagevallen in de Verenigde Staten niet enorm gedaald is en de angst voor een tweede golf behoorlijk groot is. De kans bestaat dus dat Disney ook Mulan uitstelt. Stel je voor dat de film er toch komt; ga je dan naar de bioscoop?

NieuwsFilm

meest populair