Algemeen

Wat je niet zag in 'The Amazing Spider-Man 2' en '3'

David Koepp vertelt waarvoor hij werd gevraagd.

door Bram de Groot om 09:04 in Algemeen
Van 2002 tot en met 2007 verschenen de drie Spider-Man-films met Tobey Maguire. Nadat het vierde deel werd geschrapt, moest de Peter Parker van Andrew Garfield voor nieuwe successen zorgen in het groter opgezette The Amazing Spider-Man-franchise.

Dit gebeurde niet aangezien de reeks na twee films werd stopgezet en de titelheld werd uitgeleend aan het Marvel Cinematic Universe. Nu heeft scriptschrijver David Koepp e.e.a. verklapt wat bijna in de films te zien was.

Dood Gwen Stacey
In gesprek met Collider vertelde Koepp dat hij in deel 2 en 3 van de eerste reeks Gwen Stavy grootser wilde introduceren. Mijn plan was om het verhaal van Gwen Stacey en Harry Osborn anders te vertellen," zei Koepp over zijn plannen voor de films. "Ik wilde dat Gwen in de midden van de tweede film zou worden vermoord, omdat dat een soort Empire Strikes Back-model zou zijn, en ik had verschillende schurken die ik wilde gebruiken. Gewoon een andere manier om dat verhaal te vertellen."

Maar dit gebeurde niet, aangezien hij uiteindelijk alleen meewerkte aan de eerste Spider-Man. Sony Pictures vroeg Koepp om terug te keren voor The Amazing Spider-Man 2 en 3 en het verhaal alsnog te vertellen. Ondanks dat Koepp enthousiast was besloot hij af te haken. "Het moment was voorbij. De tijd dat ik me er echt goed bij voelde was toen 10 jaar geleden, en het had geen zin om het opnieuw uit te werken. Dus ik smeerde hem op tijd."

Uiteindelijk speelde Bryce Dallas Howard de rol van Gwen Stacy in Spider-Man 3, zij het op een andere manier dan Koepp wilde. In The Amazing Spider-Man-films speelde Emma Stone de rol van Gwen Stacy.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jeroen Pasman

Avatar

Weer zo'n bericht zonder echte informatie.....
Het wemelt op deze site de laatste tijd van de berichten over hoe een film hád kunnen zijn.....
Wát er allemaal wel niet hád kunnen gebeuren ............
Hoe de director's cut eruit hád kunnen zien als .......

Ik word er niet goed van. Ik snap dat er op het moment minder filmnieuws is, maar zo los je dat niet op

Moviemagic

Avatar

Zelf vind ik het fijn om iets meer te horen omtrent een film. Het kan iets meer diepgang geven aan een film. Daarom vind ik het kanaal van o.a. GoodBadFlicks zo leuk. Hoe zou je het wel op kunnen lossen Jeroen?

Peace

Avatar

Het enigste wat ik niet zag in The Amazing Spider-Man was een goede film ????.

NieuwsFilm

meest populair