'Baby Driver'-acteur ontkent misbruik minderjarige

'Baby Driver'-acteur ontkent misbruik minderjarige

Volgens Ansel Elgort was er sprake van een 'consensuele relatie'.

Ansel Elgort heeft op social media gereageerd op de beweringen van zijn ex Gabby dat hij haar misbruikt zou hebben toen ze minderjarig was. Volgens Elgort klopt er niets van het verhaal.

Vrijdag schreef ene Gabby op Twitter in 2014 op 17-jarige leeftijd seksueel misbruikt te zijn door acteur Ansel Elgort, die destijds 20 was. In haar tweet vertelde Gabby dat ze een fan was van Elgort en hem leerde kennen door hem een privébericht te sturen. Uiteindelijk kregen de twee een relatie.

Volgens Gabby drong Elgort zich aan haar op tijdens hun eerste vrijpartij en luisterde hij niet toen ze aangaf geen seks te willen. Ze heeft naar eigen zeggen een trauma opgelopen van die gebeurtenis en koos ervoor om nu pas haar verhaal naar buiten te brengen omdat ze eerder Elgorts carrière niet wilde beschadigen.

Reactie Ansel Elgort
Elgort heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen. De inmiddels 26-jarige The Divergent-ster bevestigt dat Gabby en hij een kortstondige relatie hebben gehad, maar ontkent stellig haar te hebben misbruikt.

"Ik kan niet beweren dat ik Gabby's gevoelens kan begrijpen, maar haar verhaal klopt simpelweg niet. Gabby en ik hadden een tijdelijke, legale en volledig consensuele relatie", aldus de acteur in een statement.

Volgens Elgort heeft hij wel een andere fout gemaakt: "Ik heb me niet netjes gedragen bij onze break-up. Ik reageerde niet meer op haar en dat was achteraf kinderachtig en wreed van me".

Gabby heeft haar tweet inmiddels verwijderd.

NieuwsFilm

meest populair