Netflix zette in 2020 al een gigantisch aantal 'Originals' online

Al meer dan 300 originele films en series op Netflix verschenen.

Het jaar 2020 is een topjaar voor Netflix als het gaat om het opleveren van originele content, al dan niet aangekocht voor (tijdelijk) regionaal alleenrecht. Deze originele content bestaat uiteraard uit films en series, voor jong en oud.

Volgens de website What's on Netflix heeft Netflix tot 21 juni maar liefst 332 originele films en series via de streamingdienst online gezet. En dat zijn er uiteraard heel veel, zeker als je gaat vergelijken hoeveel (of weinig) de concurrentie zoals Disney+ en Amazon opleveren.

Grootste releases in 2020
Dit jaar verschenen op Netflix een aantal grote films, met de actiekomedie Spenser Confidential, de actiethriller Extraction, de aangekochte bioscooptitel The Lovebirds en nog redelijke recent het oorlogsdrama Da 5 Bloods. In 2020 verschenen tot op heden een kleine 70 uiteenlopende originele films van Netflix.

Maar het jaar is nog niet voorbij. Zo verschijnt nog de actiefilm The Old Guard, de komedie Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, de scifi-thriller Project Power en de animatiefilm Over the Moon.

NieuwsFilm

meest populair