Featured

Een ninjapop en 5 andere ongewone filmninja's

Geen alledaagse vechtersbazen, maar buitenbeentjes in de wereld van ninjitsu.

door Timothy van Damme om 08:35 in Featured
Deze week gaat De Wraak van de Ninja in première. Hierin krijgt een gepest jongetje hulp van zijn knuffel, een ninjapop die tot leven komt. Om deze bijzondere ninja te eren, verzamelden wij 5 andere ongewone (teams van) ninja's die opdoken in de filmwereld.

Samuel, Jeffrey en Michael Douglas
Toen de ninjarage ver voorbij was, besloot men het eens uit te proberen met kinderen. Het resultaat was 3 Ninjas van niemand minder dan Jon Turteltaub.

Het verhaal draait om drie broers die iedere zomer ninjitsu leren van hun grootvader. Dat komt van pas wanneer er een schurk opduikt met zijn eigen ninjaleger. Gezamenlijk moeten ze hem proberen te stoppen.

De film deed het goed genoeg om drie vervolgen voort te brengen; 3 Ninjas Kick Back, 3 Ninjas Knuckle Up en 3 Ninjas: High Noon at Mega Mountain. In die laatste krijgen ze hulp van Hulk Hogan om hun favoriete pretpark te redden. En dat zegt eigenlijk wel alles over het verloop van de serie.

Johnny en Adam
Een jaar na 3 Ninjas probeerde Surf Ninjas mee te liften op het succes. Maar dan met nóg gekkere taferelen.

De surfende broers Johnny en Adam blijken prinsen te zijn van een verloren rijk. Johnny blijkt een ware vechtkunstenaar, maar Adam heeft zo zijn eigen krachten. Hij kan de wereld om hem heen namelijk beïnvloeden via zijn Sega (!).

De slechterik van dienst is Leslie Nielsen, waarmee gelijk duidelijk is hoe serieus we de film moeten nemen.

Haru
De gezette komiek Chris Farley als ninjakrijger? Jazeker, in zijn eigen Beverly Hills Ninja mocht hij schitteren als vechtkunstenaar.

Wanneer een baby aanspoelt op een eiland vol ninja's zien zij in hem hun verlosser. Maar wat ze ook proberen, Haru wordt maar niet beter. Wanneer hij voor een missie naar Beverly Hills vertrekt, zijn ze dan ook niet bepaald rouwig.

Natuurlijk weet Haru de wereld uiteindelijk te redden, al is dat niet door ninjakunsten. De film met voornamelijk slapstickachtige taferelen was een behoorlijke flop en helaas heeft Farley nooit wraak kunnen nemen. Hij overleed nog hetzelfde jaar aan een overdosis.

Joe Armstrong
Als je opgroeide in de jaren tachtig, kon je niet om de ninjahype heen. Die kwam tot zijn hoogtepunt toen de Amerikanen hun eigen producties gingen maken. Niet dat die per se beter waren, maar ze bereikten ons makkelijker.

Vooral de films rondom de American Ninja domineerden de videotheek. Voor de jonge lezers: dat was een soort fysieke Netflix waar je langs ging om je film op te halen. En die moest je nog terugbrengen ook!

Maar goed, we hadden het over American Ninja met cultheld Michael Dudikoff, die overigens geen enkele ervaring had met martial arts. Oorspronkelijk wilde men dan ook Chuck Norris in de hoofdrol, maar die weigerde zijn gezicht te bedekken. De reeks werd met iedere film slechter, maar als echte ninjafan mocht je ze niet missen.

Leonardo, Raphael, Michaelangelo en Donatello
Nadat vier schildpadden in het riool terechtkomen, worden ze ondergedompeld in een geheimzinnig goedje. Het doet ze muteren tot menselijke proporties. De eveneens gegroeide rat Splinter neemt het viertal onder zijn hoede.

Hij vernoemt ze naar Italiaanse kunstenaars en leert ze ninjitsu. Als pubers vinden de Teenage Mutant Ninja Turtles het steeds lastiger om ondergronds te blijven. Zij besluiten in het geheim de mensheid te helpen.

Daar stuiten ze niet alleen tegen de vasthoudende reporter April, maar treffen ze ook de kwaadaardige Shredder en zijn Foot Clan. Deze wil New York onderdompelen in duisternis. Het is aan vier vaardige schildpadden, hun knagende mentor en een burgerwacht met voorliefde voor sport om Shredder tegen te houden.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair