Zet de rebootmolen maar weer aan: Universal wil 'Twister' (1996) opnieuw maken

Zet de rebootmolen maar weer aan: Universal wil 'Twister' (1996) opnieuw maken

Naar een schrijver wordt momenteel druk gezocht.

In 2014 was Into The Storm niet echt het verwachte succes om tornado's weer interessant te maken voor een nieuw publiek. Dus wat doe je dan als Universal zijnde? Gewoon de titel gaan rebooten die wél een groot succes was en dus is nu Twister aan de beurt.

Bronnen vanuit VARIETY meldden dat de studio al in onderhandeling is met regisseur Joseph Kosinski (Oblivion/Top Gun: Maverick). Frank Marshall zal mede produceren wat hij eerder ook al deed voor het origineel.

Plot
Verhaaldetails zijn nog vaag. In de oude versie speelden Bill Paxton en Helen Hunt twee stormjagers met een troebele relatie die samenwerken om hun tornado-alarmsysteem te verbeteren. Hiervoor moeten ze de verwoestende natuurverschijnselen wel gevaarlijk achtervolgen...

Twister bracht in 1996 een waanzinnige $495 miljoen dollar op aan de box-office en was na Speed (1994) de tweede hit voor 'onze' Jan de Bont.

De film werd geprezen voor de baanbrekende special effects en die computertornado's hebben de tand des tijds toch best goed doorstaan, wat het 'waarom' van deze reboot doet afvragen. Of vind jij van niet?

NieuwsFilm

meest populair