Searchlight Pictures gaat aan de slag met 'The World According to Fannie Davis'

Van de makers van Oscarwinnaar Moonlight

Searchlight Pictures gaat, samen met productiemaatschappij Plan B, het succesvolle boek The World According to Fannie Davis verfilmen. Schrijfster Bridgett M. Davis is zelf aan boord als schrijfster.

Fannie Davis
Lynn Nottage, tweemaal winnaar van de Pulitzer Prize, zal als consultant optreden bij het project. Met deze rollen heeft zij al flink wat ervaring.

De synopsis van het boek is als volgt: "Fannie Davis vertelt het waargebeurde verhaal van Davis' moeder, een vrouw wiens motto was: "maak een weg of geen weg". Ze deed wat nodig was om haar kinderen in de jaren zestig en zeventig in Detroit een middenklasse leven te bieden. In dit geval betekende het dat Davis' moeder deels bookmaker en deels bankier werd, alleen om haar kinderen naar goede scholen te laten gaan en mooie kleren te laten kopen, terwijl de hele operatie geheim bleef."

Plan B
Plan B is de productiemaatschappij waar Brad Pitt nauw bij betrokken is. Ad Astra, waarin Pitt de hoofdrol speelde, is een van de laatste films die door Plan B werd geproduceerd.

Verder is de productiemaatschappij betrokken bij Oscarwinnaars Moonlight en 12 Years a Slave.



NieuwsFilm

meest populair