Algemeen

Waarom 'Pirates of the Caribbean' een reboot krijgt en geen vervolg

Is Johnny Depp niet gewoon klaar als Jack Sparrow?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Walt Disney Studios werkt op dit moment actief aan twee Pirates of the Caribbean-films. Het gaat om twee films die niet dienen als directe voortzettingen van wat er al vijf films gedaan wordt. Maar waarom komt er een reboot?

De eerste van de reboots wordt geschreven door Craig Mazin en Ted Elliott. Mogelijk zit daarin wel een rolletje voor Jack Sparrow, maar het kan net zo goed anders lopen. Producent Jerry Bruckheimer wilde daar nog niet al te veel over vertellen, waarmee de indruk is dat er gefocust gaat worden op nieuwe personages. De tweede reboot is een volledig nieuwe film, met Margot Robbie in de hoofdrol. Deze film wordt ontwikkeld door Christina Hodson. Het nieuws over het project is nog schaars, maar we weten dat er vooral vrouwelijke hoofdpersonen moeten komen.

Maar waarom?
Sinds The Curse of the Black Pearl een verrassend grote hit werd, ging het bergafwaarts met de franchise. De eerste twee vervolgen breidden de mythologie uit en probeerden vooral de charme van de eerste film opnieuw te vangen. Met wisselend succes, mede doordat het ontzettend lange films werden.

Daarna besloot men met On Stranger Tides de focus te verleggen van Elizabeth en Will Turner naar Jack Sparrow (Johnny Depp). Daar ging weer heel wat mis, want het personage bleek nogal plat en niet echt te werken als hoofdpersoon. Bovendien waren de andere nieuwe helden en schurken niet heel geïnspireerd.

Een reset
Met Salazars Revenge probeerde men dat weer te resetten. We volgden ineens de zoon van Elizabeth en Will en zagen hem op avontuur gaan met Jack Sparrow en de dochter van Hector Barbossa. Helaas bleek ook dit niet de beste invalshoek, mede doordat Jack Sparrow niets nieuws meer kan brengen.

Vermoedelijk is dat dan ook de reden waarom er een reset gezocht wordt. Johnny Depp brengt weinig nieuws meer naar de rol en het is tijd om de franchise naar nieuwe richtingen te brengen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Zonder Jack Sparrow zit er volgens mij helemaal niets meer in deze franchise.

Deel 1 tem 3 is best nog ok met deel 1 veruit de beste en in feite is deel 5 ook nog cva. Die vierde vond ik echt slecht.

Darthmar

Avatar

Deel 1 was top en ze hadden toen moeten stoppen.

Artificialis

Avatar

Pirates of the Caribbean films leveren al jaren box office bedragen op waar andere studio's en filmmakers van zouden dromen. Ook kwalitatief vind ik alle films verrassend dicht bij elkaar liggen. Het is licht entertainment, laten we niet doen alsof het ooit als iets anders bedoeld was.

Mark my words, een vrouwelijk piratenclubje met Margot Robbie in de hoofdrol wordt een permanente doodsteek voor deze franchise. Ze zullen bij Disney nog maandenlang blijven huilen over de geldbedragen die tegen die tijd verloren zullen zijn gegaan.

Lol3524261

Avatar

Het feit dat ze zeggen dat Jack Sparrow niets nieuws meer brengt is zo dom. Deel 1 t/m 3 waren goed (persoonlijk vind ik deel 2 de beste), deel 4 flopte omdat Jack Sparrow niet echt werkt in de hoofdrol (zo is zijn character nou eenmaal geschreven) en deel 5 was slecht omdat de schrijvers werden verwisseld en compleet de basis van het character van Jack Sparrow misste (en Johnny Depp was niet echt op zijn best door persoonlijke problemen). Ik denk dat het ook duidelijk is dat deze twee films een flop gaan worden maar ja.

baron nostalgia

Avatar

Ik wil nog een vervolg met johnny als jack sparrow en dan moet het gewoon helemaal klaar zijn niks geen reboot met Margot Robbie

Master Of Films

Avatar

+1 Darthmar

Jack Sparrow zit voor vele mensen zo smakelijk aan de POTC franchise verbonden, maar voor mij is Jack Sparrow een 'one trick pony" dat niet relevant is voor deze piraten franchise. Genoeg andere piraten in deze franchise, dat had Davy Jones (de enige lichtpunt van 2 en 3) al bewezen.

Geen idee welke kant Margot Robbie opgaat. Hopelijk niet die van Harley Quinn en die fake Birds of Prey.

Steve-O

Avatar

Ik vind de trilogie van Verbinski echt top

Coola

Avatar

At Worlds End en Dead Men Tell No Tales zijn top de andere PotC films zijn leuk vermaak.

Zonder Depp geen PotC.

kokosnoot

Avatar

Ze kunnen beter of een laatste Jack Sparrow maken maar dan met een leuk verhaal waar de tijd voor genomen is. Of een hele nieuwe piraat, probleem bij Margot is dat het even makkelijk een hit kan worden als een totale flop. De film/verhaal moet in ieder geval Niet door haar gedragen gaan worden. Anders gaat het zeker fout. Ze nemen een grote gok. Beter is gewoon steeds iets nieuws schrijven en films niet eeuwig uitmelken.

RoberPaulsen

Avatar

Helemaal met Darthmar eens ze hadden moeten stoppen na deel 1. Deel 2 was nog ok, maar deel 3 bende. Toen ben ik afgehaakt.
Maar goed het is natuurlijk onvermijdelijk studio’s zijn nu eenmaal bedrijven en die moeten geld blijven verdienen. Een filmserie als deze is een zekerheidje, dan ben je eigenlijk niet goed wijs als je er geen vervolg op maakt.
Ik ben benieuwd wat er gebeurt als Robbie een Sparrow-achtig karakter gaat spelen, ze is er wel de juiste actrice voor denk ik.

centr1no

Avatar

Master Of Films "Jack Sparrow zit voor vele mensen zo onlosmakelijk aan de POTC franchise verbonden, maar voor mij is Jack Sparrow een 'one trick pony" "
Het karakter Jack Sparrow is naar mijn mening wel degelijk interessant genoeg voor meerdere films. Het publiek heeft duidelijk laten blijken meer Jack Sparrow te willen en uiteraard heeft Disney het karakter in de vervolgen prominent neergezet.
Het gezegde 'overdaad schaadt' is van toepassing.
Het karakter was leuker als onvoorspelbaar bijfiguur.

Sunspot

Avatar

Na deel 2 begon het echt minder te worden, maar juist Sparrow was het karakter dat de films nog beetje interessant maakte.

1 laatste film met het trio en dan klaar.

Janoniempje

Avatar

^
Sunspot, helemaal eens. 1 was gewoon goed, en jack sparrow was dan in de andere nog wel leuk.

Sunspot

Avatar

^
Yep, daarom nog 1 film, afsluiter, met het trio van deel 1 Smiley face

Soms moet je dingen laten rusten

TheOtherOne343

Avatar

Precies, nog een goeie film en dan stoppen.
Als ze er toch mee doorgaan is Margot Robbie niet de slechtste keus

NieuwsFilm

meest populair