Waarom 'Pirates of the Caribbean' een reboot krijgt en geen vervolg

Waarom 'Pirates of the Caribbean' een reboot krijgt en geen vervolg

Is Johnny Depp niet gewoon klaar als Jack Sparrow?

Walt Disney Studios werkt op dit moment actief aan twee Pirates of the Caribbean-films. Het gaat om twee films die niet dienen als directe voortzettingen van wat er al vijf films gedaan wordt. Maar waarom komt er een reboot?

De eerste van de reboots wordt geschreven door Craig Mazin en Ted Elliott. Mogelijk zit daarin wel een rolletje voor Jack Sparrow, maar het kan net zo goed anders lopen. Producent Jerry Bruckheimer wilde daar nog niet al te veel over vertellen, waarmee de indruk is dat er gefocust gaat worden op nieuwe personages. De tweede reboot is een volledig nieuwe film, met Margot Robbie in de hoofdrol. Deze film wordt ontwikkeld door Christina Hodson. Het nieuws over het project is nog schaars, maar we weten dat er vooral vrouwelijke hoofdpersonen moeten komen.

Maar waarom?
Sinds The Curse of the Black Pearl een verrassend grote hit werd, ging het bergafwaarts met de franchise. De eerste twee vervolgen breidden de mythologie uit en probeerden vooral de charme van de eerste film opnieuw te vangen. Met wisselend succes, mede doordat het ontzettend lange films werden.

Daarna besloot men met On Stranger Tides de focus te verleggen van Elizabeth en Will Turner naar Jack Sparrow (Johnny Depp). Daar ging weer heel wat mis, want het personage bleek nogal plat en niet echt te werken als hoofdpersoon. Bovendien waren de andere nieuwe helden en schurken niet heel geïnspireerd.

Een reset
Met Salazars Revenge probeerde men dat weer te resetten. We volgden ineens de zoon van Elizabeth en Will en zagen hem op avontuur gaan met Jack Sparrow en de dochter van Hector Barbossa. Helaas bleek ook dit niet de beste invalshoek, mede doordat Jack Sparrow niets nieuws meer kan brengen.

Vermoedelijk is dat dan ook de reden waarom er een reset gezocht wordt. Johnny Depp brengt weinig nieuws meer naar de rol en het is tijd om de franchise naar nieuwe richtingen te brengen.

NieuwsFilm

meest populair