Blu-ray review 'My Spy' - Is Dave Bautista hier niet ietsjes te groot voor?

Speelse actiekomedie met held uit Guardians of the Galaxy.

Bram de Groot 4 juli 2020 18:18 in Blu-ray
Regie: Peter Segal | Cast: Dave Bautista (JJ), Chloe Coleman (Sophie), Kristen Schaal (Bobbi), Ken Jeong (David Kim), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 12.03.2020 | FilmTotaal recensie: 1,5 ster

De actiekomedie My Spy is één van die films die pas net in de Nederlandse bioscopen draaide toen de coronacrisis uitbrak. Na een paar dagen was het publiek weg en al snel verscheen de film met Dave Bautista op Amazon Prime Video. Nu de bioscopen in Nederland weer open zijn, draait de film in heel wat zalen, maar je kunt hem ook oppikken op schijf en Video on demand.

In de States heeft de circa $18 miljoen kostende actiekomedie My Spy van STXfilms niet eens in de bioscoop gedraaid. Buiten de States wist de film van Petar Segal (Anger Management, Get Smart) tot op heden zo'n $5,5 miljoen op te halen. Waarschijnlijk betaalde Amazon voldoende voor de Amerikaanse rechten.

Bij de critici deed de actiekomedie het middelmatig, met 48% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 5.19/10. Het publiek op RT was iets meer tevreden: 66% (3.65/5).


Kinderactie!

In My Spy is JJ een belangrijke CIA-agent, maar wanneer een missie uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door de moedige, negenjarige Sophie. Zij belooft JJ niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt.

Blu-ray: My Spy

Discs: 1 x Blu-ray | Release: juni 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877000 | Met dank aan: Remain In Light Home Entertainment

De schijf van deze uitgave van My Spy zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de oude en jonge spion. Op de achterop geen verwijzing naar een extra's. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

Deze High Def-schijf van Remain In Light Home Entertainment / The Searchers laat een zeer degelijk beeld zien. Soms lijkt deze iets wat donker, maar dat is slechts beperkt. De kleuren doen het goed, alsmede de scherpte die zeer netjes is.

De audiotrack is DTS-HD 5.1 en daarmee erg basic. Aangezien het eigenlijk veel meer een kinderfilm is, zal menigeen hier helemaal tevreden mee zijn. Technisch dus een prima schijf!

Bonusmateriaal

Op de schijf geen extra's. Na de taalselectie - Nederlands of Frans - start de film gelijk en er is geen hoofdmenu om bijvoorbeeld het geluid en ondertiteling in te stellen. Ook is er geen pop-up menu. Daarom hieronder maar een online featurette 'Behind the Scenes of My Spy':


Wat vind jij van My Spy?

Was jij onder de indruk van My Spy? Of vond kijk je liever naar andere films van Bautista? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm