Opmerkelijk: Sylvester Stallone hint naar director's cut van 'Rocky IV'

Opmerkelijk: Sylvester Stallone hint naar director's cut van 'Rocky IV'

Het meest winstgevende deel uit de reeks.

Jaja, het is een beetje 'Sylvester Stallone'-dag met maar liefst 2 artikelen achter elkaar over de actiester. En dan gaan ze ook nog eens over zijn meest succesvolle franchises. In deze... Rocky.

Op INSTAGRAM wordt Stallone gevraagd of er ooit een extended edition gaat komen van Rocky Balboa, deel 6 in de reeks over de beroemde bokser. Zijn antwoord is best verrassend: "Nee, maar ik ben wel bezig met een director's cut van Rocky IV en die wordt zo waanzinnig"!

Bekijk de afbeelding
Wat dan weer niet duidelijk wordt uit zijn bericht, is wat we precies aan materiaal kunnen verwachten. Komen er extra scènes tussen Rocky en zijn vrouw Adrian (Talia Shire)? Of krijgen we nog meer te zien van de bloederige match tussen Rocky en Ivan Drago (Dolph Lundgren)?

In de oorspronkelijke theatrale versie was dit hoofdstuk al goed voor ruim 1/3e van de speelduur en uiteraard was het globale verhaal de opmars voor de latere plotlijn die we onlangs nog zagen in de spin-off Creed II.

Financieel de beste uit de serie
De kritische ontvangst van Rocky IV was in 1985 niet heel positief. In tegendeel, de film kreeg 9 Razzie-nominaties. Maar het publiek smulde ervan en zorgde voor een dikke box-office van $300 miljoen dollar.

Gedurende 24 jaar was het zelfs de best scorende sportfilm, totdat dit record in 2009 werd ingehaald door The Blind Side met Sandra Bullock.

NieuwsFilm

meest populair