Algemeen

Opmerkelijk: Sylvester Stallone hint naar director's cut van 'Rocky IV'

Het meest winstgevende deel uit de reeks.

door Arjen Rooseboom om 08:29 in Algemeen
Jaja, het is een beetje 'Sylvester Stallone'-dag met maar liefst 2 artikelen achter elkaar over de actiester. En dan gaan ze ook nog eens over zijn meest succesvolle franchises. In deze... Rocky.

Op INSTAGRAM wordt Stallone gevraagd of er ooit een extended edition gaat komen van Rocky Balboa, deel 6 in de reeks over de beroemde bokser. Zijn antwoord is best verrassend: "Nee, maar ik ben wel bezig met een director's cut van Rocky IV en die wordt zo waanzinnig"!


Wat dan weer niet duidelijk wordt uit zijn bericht, is wat we precies aan materiaal kunnen verwachten. Komen er extra scènes tussen Rocky en zijn vrouw Adrian (Talia Shire)? Of krijgen we nog meer te zien van de bloederige match tussen Rocky en Ivan Drago (Dolph Lundgren)?

In de oorspronkelijke theatrale versie was dit hoofdstuk al goed voor ruim 1/3e van de speelduur en uiteraard was het globale verhaal de opmars voor de latere plotlijn die we onlangs nog zagen in de spin-off Creed II.

Financieel de beste uit de serie
De kritische ontvangst van Rocky IV was in 1985 niet heel positief. In tegendeel, de film kreeg 9 Razzie-nominaties. Maar het publiek smulde ervan en zorgde voor een dikke box-office van $300 miljoen dollar.

Gedurende 24 jaar was het zelfs de best scorende sportfilm, totdat dit record in 2009 werd ingehaald door The Blind Side met Sandra Bullock.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Weet niet waar dit nog voor nodig is maar er is altijd wel iemand die dit leuk vind natuurlijk.

Draven

Avatar

Het is wel een leuke film maar natuurlijk erg onrealistische acties. Het thema van de koude oorlog is nu totaal anders. Het hele 'Amerikaanse' zat er ook goed in. Als er een director's cut komt zal ik hem wel kijken. Benieuwd wat ze nog ervan kunnen maken. Ik denk wel dat het niet iets is voor het jongere publiek.

Decepticon

Avatar

Rocky 4 blijft mijn favoriet, koude oorlog thema, de personages, actie, trainingmonages en fantastische muziek.
Maar een director's cut hoeft van mij niet. Ik snap niet dat Stallone zich met zoiets voor zo'n oude film bezig houdt.
Leuk voor sommige fans, maar imo ook nergens voor nodig.

MikeyMo

Avatar

Rocky IV is een van mijn guilty pleasures. Als ik een Rocky film moet uitzoeken om te kijken dan is het 9 van de 10x deel 4

Bram-0108

Avatar

Rocky IV heeft naar mijn idee de beste gevechten en traning. Maar ik miste in deze film wel wat drama, dat de vorige delen wel hadden.

John Wayne

Avatar

Rocky IV was niets meer of minder dan een lang uitgerekte videoclip. Het zwakste deel in de reeks.

NieuwsFilm

meest populair