Algemeen

'Green Book'-regisseur maakt een film over het belangrijkste biertje ooit

'The Greatest Beer Run Ever' is een ongelooflijk verhaal tijdens de oorlog in Vietnam

door Timothy van Damme om 11:50 in Algemeen
Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Green Book-regisseur Peter Farrelly zich zou storten op het nieuwe project The Greatest Beer Run Ever. Daarna was het lange tijd stil, maar inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden.

Er is namelijk een hoofdrolspeler gevonden. Dylan O'Brien (bekend van zijn hoofdrol in de Maze Runner-reeks) zal hoogstwaarschijnlijk te zien zijn als John "Chickie" Donohue, een man die een bijzondere reis onderneemt om zijn vrienden te ontmoeten.

Bizar, maar waargebeurd
Daarnaast gaan er geruchten dat Thomasin McKenzie de vrouwelijke hoofdrol op zich zal nemen. Viggo Mortensen is aangetrokken voor een nog onbekende bijrol.

The Greatest Beer Run Ever wordt een bizarre, maar waargebeurde Vietnam-film. Het verhaal draait om John Donohue, een Amerikaanse ex-marinier die in 1967 van New York naar Vietnam reisde met een wel heel bijzondere reden.

Biertje
Hij wilde namelijk een biertje drinken met zijn oude jeugdvrienden. Het enige probleem? Zij zijn aan de andere kant van de wereld verwikkeld in een oorlog. De reis blijkt dan ook lastiger dan hij vooraf kon bedenken.

De film wordt gebaseerd op Donohues boek The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War. Het vertelt een verhaal van vriendschap, hoop en steun aan soldaten in een tijd dat de Amerikaanse bevolking begon in te zien dat de oorlog in Vietnam niet te winnen viel.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Nooit van dit verhaal gehoord maar klinkt wel heel cool. Hopelijk maakt men er een goede film van

NieuwsFilm

meest populair