Algemeen

Denis Villeneuve weet al ongeveer wat hij wil maken na 'Dune'

Ook laat hij zich uit over zijn samenwerking met Roger Deakins.

door Wouter Drummen om 12:22 in Algemeen
We zullen nog even moeten wachten op Dune van Denis Villeneuve. Veel fans hadden verwacht dat Villeneuve opnieuw zou samenwerken met de Engelse cameraman Roger Deakins. Zo werkten de twee al samen aan Prisoners, Sicario en Blade Runner 2049. Voor laatstgenoemde won Deakins zelfs de Oscar voor beste camerawerk.

Toch besloot Villeneuve deze keer voor Greg Freiser te gaan, o.a. bekend van Zero Dark Thirty en Rogue One: A Star Wars Story. Ondanks het feit dat Deakins niet betrokken is bij het project, zegt Villeneuve wel dat Deakins Dune heeft beïnvloed.

Invloed
Zo liet Villeneuve zich uit over de invloed van Deakins: ''Elke keer weer wanneer ik met hem samenwerk, leer ik weer iets nieuws over films maken. Zo ben ik momenteel bezig met de visuele effecten van Dune en praat ik over belichting en andere zaken die ik van hem heb geleerd''.

''Ik zeg niet dat hij het met al mijn keuzes eens zal zijn, maar ik heb enorm veel opgestoken van het samen met hem maken van Blade Runner 2049 van de storyboards tot het eindresultaat''.

Veel energie
Villeneuve was erg tevreden over zijn samenwerking met Deakins aan Blade Runner 2049, maar heeft de film zelf nog niet herbekeken: ''Ik heb altijd tijd nodig om mijn eigen films te verteren en er vrede mee te hebben. Bij al mijn films komt heel wat vreugde, pijn en woede aan te pas en daardoor duurt het vaak jaren voordat ik ze kan herbekijken. Daar ben ik wat Blade Runner 2049 betreft nog niet klaar voor''.

Ten slotte liet de regisseur weten het na Blade Runner 2049 en Dune het even wat rustiger aan te willen doen, aangezien hij last begint te krijgen van een burnout: ''Het zijn twee gigantische projecten, die veel tijd en energie vergen. Ik denk dat het me goed zal doen hierna weer iets kleinschaligers te maken, zoals Sicario. Dan hoef ik niet al maanden op voorhand over het ontwerp van een auto, portefeuille of geweer na te denken. Daar verheug ik me wel op''.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Zolang hij films blijft maken hoor je mij niet klagen. Een van de beste nieuwe regisseurs, mss wel de beste sinds Nolan.

GizMogwai

Avatar

Helemaal mee eens xarkov.

donniebrasco

Avatar

Ja had ie Sicario 2 maar zelf gemaakt!

centr1no

Avatar

Het rustiger aan doen met iets kleinschaliger? Dus geen Cleopatra?Mav Damian

Avatar

Tof dat hij dan weer voor wat kleinschaliger gaat.

Goov25

Avatar

Kleinschalig als Sicario? Haha wat een vent. Dan mag hij van mij gerust iets kleinschaligs maken ja xD

Maac

Avatar

Beste regisseur van dit moment.

SunChaser

Avatar

Dune is toch al lang klaar?

Shifty777

Avatar

En dan hopelijk ook weer met Deakins!

shellghost

Avatar

Geef nou maar die trailer!!!!!!!

Angelo1979

Avatar

Sicario 3?

Zou wel zo fijn zijn.

NieuwsFilm

meest populair