'Starship Troopers' reboot zet zijn zinnen op 'Top Gun' regisseur

'Starship Troopers' reboot zet zijn zinnen op 'Top Gun' regisseur

Na jaren van mediastilte lijkt de film eindelijk weer vooruit te gaan.

Ongedierte opgelet! Al sinds 2011 wordt er gesproken over een reboot van Starship Troopers, maar nu lijkt het er dan toch echt van te gaan komen. De eerste stappen zijn gezet.

Met dank aan een - volgens de website We Got This Covered - betrouwbare bron horen we dat er inmiddels een regisseur gekozen is. Het zou gaan om Joseph Kosinski, wiens Top Gun: Maverick eind dit jaar in de bioscoop zou moeten verschijnen.

Franchise
Verder is er op dit moment nog niets bekend over cast en crew. Evenmin is duidelijk of men het originele sciencefictionboek zal volgen of dat er een compleet nieuw verhaal verzonnen wordt.

En natuurlijk hoopt men bij Sony dat deze reboot het begin kan zijn van een nieuwe franchise. Ook de originele Starship Troopers werd namelijk flink uitgemolken. Zo volgden er 2 sequels, 2 geanimeerde films en een televisieserie, games en tal van comics.

Satire
Het origineel was de voorlaatste film die Paul Verhoeven in Hollywood zou maken. En zoals we van hem gewend zijn, werd dat geen bloedeloze hervertelling van het boek.

Hij stopte de actiefilm vol satire en verborgen commentaar richting de fascistische toon van het verhaal. Dat ontging de gemiddelde bioscoopbezoeker en de film werd dan ook geen groot succes. Maar zoals bij meer van Verhoevens films (Showgirls!) wint deze de laatste jaren aan respect en ziet men steeds meer de onderliggende lagen.

NieuwsFilm

meest populair