Algemeen

Denis Villeneuve over het ongewisse einde van 'Prisoners'

De regisseur laat zich erover uit.

door Wouter Drummen om 14:38 in Algemeen
Denis Villeneuve is nu al een tijdje bezig met Dune en geeft dan ook de nodige interviews om deze al langzaam maar zeker te promoten. Recentelijk liet hij zich uit over een van zijn andere meest geliefde films, namelijk Prisoners.

De hoofdrollen zijn hierin weggelegd voor Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal. Op het einde van de film wordt gehint dat Jackman's personage, Keller Dover, uit de kuil waarin hij gevangen zit wordt gered door Gyllenhaal's inspecteur Loki. We krijgen hier echter nooit duidelijkheid over en Villeneuve laat dan ook in het midden of hij daadwerkelijk wordt gered.

Verschillende eindes
Volgens de regisseur had hij twee verschillende eindes gedraaid, waarvan er een Keller's redding explicitiet toont: ''De studio vond in eerste instantie mijn einde te deprimerend en niet commercieel genoeg'' begint Villeneuve.

''We besloten test-voorstellingen te houden met beide eindes. Het publiek reageerde echter op allebei even positief. Als gevolg hiervan zei de studio dat het einde wat ik in gedachten had misschien toch het betere was en dat is het uiteindelijk geworden. Het was een geweldige ervaring''.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Erg sterke film met een goed einde!

xarkov

Avatar

Wist niet eens dat er een alternatief einde was.

Overlord

Avatar

Topfilm, en dat open einde maakt hem extra zenuwslopend

Overlord

Avatar

Oeps, was dubbel

KeesjeNL

Avatar

Als ik het me goed herinner; de 2 laatste forensisch onderzoekers houden op met grondonderzoek omdat de grond stijfbevroren is. Na een aantal maanden kunnen ze pas verder met onderzoek op die locatie.

Dat betekend dat Keller Dover pas maanden langer vermist wordt en maanden later wordt gevonden onder de geparkeerde auto, dan gestorven door de hongerdood.

Intens einde van een geweldige film. Niveau vergelijkbaar met David Finscher-films. Villeneuve is mijn nieuwe meest favoriete regiesier.

SunChaser

Avatar

Hij wordt gered want fluitje

NieuwsFilm

meest populair