Denis Villeneuve over het ongewisse einde van 'Prisoners'

Denis Villeneuve over het ongewisse einde van 'Prisoners'

De regisseur laat zich erover uit.

Denis Villeneuve is nu al een tijdje bezig met Dune en geeft dan ook de nodige interviews om deze al langzaam maar zeker te promoten. Recentelijk liet hij zich uit over een van zijn andere meest geliefde films, namelijk Prisoners.

De hoofdrollen zijn hierin weggelegd voor Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal. Op het einde van de film wordt gehint dat Jackman's personage, Keller Dover, uit de kuil waarin hij gevangen zit wordt gered door Gyllenhaal's inspecteur Loki. We krijgen hier echter nooit duidelijkheid over en Villeneuve laat dan ook in het midden of hij daadwerkelijk wordt gered.

Verschillende eindes
Volgens de regisseur had hij twee verschillende eindes gedraaid, waarvan er een Keller's redding explicitiet toont: ''De studio vond in eerste instantie mijn einde te deprimerend en niet commercieel genoeg'' begint Villeneuve.

''We besloten test-voorstellingen te houden met beide eindes. Het publiek reageerde echter op allebei even positief. Als gevolg hiervan zei de studio dat het einde wat ik in gedachten had misschien toch het betere was en dat is het uiteindelijk geworden. Het was een geweldige ervaring''.

NieuwsFilm

meest populair