'Joker' en 'The Batman' straks samen in beeld?

'Joker' en 'The Batman' straks samen in beeld?

Dat zou pas interessant zijn!

DC brengt ons in 2022 het multiversum. Dat heeft, zo schrijft de site Screen Rant helemaal terecht, een mogelijk wel heel fijn resultaat.

Zowel Joker als The Batman spelen zich in eigen universa af. Dat zou eigenlijk moeten betekenen dat Joaquin Phoenixs Joker en Robert Pattinsons Batman het niet tegen elkaar op zullen nemen. Ze leven immers in andere realiteiten. Maar nu er een multiversum komt, verandert dat de boel.

Crossover tussen franchises
In 2022 bestaan er in het DCEU geen grenzen meer tussen universa. Dan reist The Flash in een poging zijn moeder te redden terug in de tijd. Maar dat heeft consequenties voor de toekomst, waarmee Flashpoint een realiteit zal zijn. In The Flash zou Michael Keaton weer te zien zijn als Batman. Een oudere versie dus.

Maar dit soort crossovers door het multiversum maken meer mogelijk. Batman van Pattinson en Joker van Phoenix, die allebei hun eigen verhalen krijgen en hun eigen op zichzelf staande films, kunnen straks dus samen in beeld te zien zijn.

Het plot
In Joker volgen we Arthur Fleck, die worstelt met armoede, zorg voor zijn moeder en een carrière als komiek die niet van de grond komt. Hij draait helemaal door en krijgt opmerkelijk genoeg al snel heel wat fans. Hij bouwt zelfs een schare aan volgelingen op.

The Batman laat een jonge Bruce Wayne zien die pas net begint als superheld en vooral nog een detective is.

NieuwsFilm

meest populair