Amerikaanse bioscopen mogelijk tot zomer 2021 dicht

Amerikaanse bioscopen mogelijk tot zomer 2021 dicht

Groot drama voor filmwereld in aantocht?

Of er nieuwe blockbusters in de Nederlandse bioscopen verschijnen in grotendeels afhankelijk van of de bioscopen in de States weer in bedrijf zijn. Voorlopig wijst alles erop dat dit nog wel een tijdje gaat duren, aangezien de angst voor meer coronadoden stijgt doordat er flink wat meer besmettingen worden geconstateerd.

In gesprek met The Hollywood Reporter verwacht analist Doug Creutz dat bioscopen tot in midden 2021 hinder zullen ondervinden van de coronamaatregelen zoals social distancing en tot die tijd dicht kunnen blijven:


"We verwachten nu dat binnenlandse bioscopen tot medio 2021 grotendeels gesloten zullen zijn, deels omdat we niet denken dat studio's geïnteresseerd zullen zijn in het uitbrengen van hun grootste films voor een beperkt publiek."

Geen films in het fiscale jaar 2020
Ook denkt de analist dat er in het fiscale jaar 2020 geen nieuwe films zullen verschijnen. Voor bijvoorbeeld Disney eindigt het fiscale jaar in september. Op dit moment staan er nog enkele grote films gepland in augustus, met Warner Bros.' Tenet en Disney's Mulan en The New Mutants.

Voor nu hopen de bioscopen dat eind juli / begin augustus het moment is dat ze weer open mogen van de lokale autoriteiten. Zeker het opengaan van de bioscopen in Californië en New York spelen een belangrijke rol bij het verschijnen van nieuwe grote films.

In de rest van de wereld ziet het er overigens een stuk beter uit. Zo gaan de bioscopen in China weer snel open en zijn ook heel wat bioscopen in Europa met restricties weer in bedrijf.

NieuwsFilm

meest populair