Featured

Deze 7 grote rollen wees Keanu Reeves af

De John Wick / Matrix-held kon in vele grote films spelen.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Ben jij fan van Keanu Reeves? Dat zou niet raar zijn, aangezien hij was te zien in succesvolle films als John Wick, The Matrix en Speed. Hieronder een aantal grote rollen die de acteur de afgelopen jaren afwees.

Platoon en Heat
De eerste is de rol van het personage Chris in de film Platoon uit 1986. Reeves weigerde vanwege het vele geweld in de film en de rol ging naar Charlie Sheen.

Ook in Heat uit 1995 kon hij de rol spelen van een personage met de naam Chris [Shiherlis]. Ook deze rol werd door Reeves geweigerd omdat hij koos voor het spelen van Hamlet in een toneelstuk. De rol werd wel geaccepteerd door Val Kilmer.

Speed 2: Cruise Control
Na het succes van Speed in 1994 koos Reeves ervoor om niet in het vervolg Speed 2: Cruise Control (1997) te spelen. "De film heet Speed en deze speelt zich af op een cruiseschip," zei de acteur later. De mannelijke hoofdrol in de megaflop ging uiteindelijk naar Jason Patric.

Speed Racer en Watchmen
De regisseurs van The Matrix wilden Reeves ook in hun film Speed Racer die in 2008 verscheen. Reeves zei af en de rol (Racer X) werd gespeeld door Matthew Fox. Rond dezelfde periode moest Reeves ook de rol van Doctor Manhattan in Watchmen uit 2009 afzeggen, omdat "het gewoon niet uitkwam".

Captain Marvel en Hobbs & Shaw
Meer recent werd Reeves nog gevraagd voor de rol van Yon-Rogg (gespeeld door Jude Law) in Captain Marvel uit 2019, maar dit kwam waarschijnlijk niet uit door zijn verplichtingen voor John Wick: Chapter 3.

Ook werd Reeves benaderd voor een rol in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw uit 2019. The Rock gaf later aan dat het voor Reeves "creatief gezien niet goed voelde."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

'Reeves weigerde vanwege het vele geweld in de film en de rol ging naar Charlie Sheen'

Om vervolgens in 3 JW films te spelen. Er zal dan wel realistisch geweld bedoeld worden.
Niet in Speed 2, captain Marvel, H&S, Speedracer meedoen lijkt me een goede keuze!

eltorro

Avatar

^Er zit 25 jaar tussen die films, in die tijd kan een persoon veranderen.

basco

Avatar

Met uitzondering van Heat en Platoon heeft hij de juiste films afgewezen.

Draven

Avatar

^ Er zitten ook wat jaren tussen. Misschien is hij van gedachte veranderd na al die tijd of was er een factor die hem meer aantrok om JW wel te spelen dan het geweld.

milo007

Avatar

Ging wel leuk zijn met Reeves in watchmen, gelukkig eeft ie speed 2,cap marvel en vooral Hobbs en Shaw afgezegd. Regelrechte bagger.

Pascal08

Avatar

Eerlijk is eerlijk hij zou een goede echte donkere sith lord kunnen spelen.

Goku32

Avatar

Hahahaha robbepost, inderdaad

Blockbuster

Avatar

Zo slecht is Speed 2 niet hoor. En dat cruiseschip slaat op hol, net als de bus in deel 1, dat was al net zo'n belachelijk idee. Op dat schip was eveneens een bom en hij vliegt rechtstreeks op een tropisch vakantieoord af, dat vervolgens helemaal plat wordt gemaaid. Daar is een groot deel van het budget aan opgegaan, alles was speciaal voor de film gebouwd. Bad guy Willem Dafoe was al net zo'n gestoorde gek als Dennis Hopper in het origineel, dus al met al een leuk b-filmpje in blockbuster-verpakking.

leidenaar

Avatar

Blockbuster, leuke poging maar ook een zwakke. Vergelijkingen gaan niet op. Ik wil nog erkennen dat Defoe niet minder is als Hopper in de rol van badguy maar dat is het wel.

Probleem met Speed 2 is het open water. Er is geen gevaar op de ‘weg/zee’ terwijl die bus continu obstakels moest ontwijken.

Vraag iemand wat ze zich herinneren en het is het einde waarin de boot crashed. Daarvoor weinig memorabels. En zelfs die crash is nu niet meer wat het was.

Elizabeth Taylor

Avatar

John Wick succesvol? Zijn toch echt maar C films hoor! En gelukkig komt daar geen geweld in voor ......

Blablazer

Avatar

Gelukkig heeft hij Watchmen niet gedaan de cast was fantastisch.

Pepej

Avatar

Gelukkig heeft hij Heat ook niet gedaan, kan me niet iemand anders voorstellen dan Val Kilmer als Chris Shihirlis, de gevechtscenes zou Keanu ook wel kunnen, maar de nuances die Val in andere scènes legt.. daar heeft Keanu een net iets te beperkt aantal gezichtsuitdrukkingen voor

NieuwsFilm

meest populair