Martin Koolhoven maakt film over terreurnetwerk de Hofstadgroep

Martin Koolhoven maakt film over terreurnetwerk de Hofstadgroep

Een thriller over de geradicaliseerde groep die zich rond Mohammed B. vormde.

Na enkele jaren waagt regisseur Martin Koolhoven zich aan een nieuwe film. Hij heeft zijn zinnen gezet op een verhaal rondom de beruchte Hofstadgroep.

Hij krijgt hiervoor hulp van programmamaker Sinan Can, die je ook zou kunnen kennen van zijn deelname aan Wie is de Mol. Hij dook eerder voor documentaires in de geschiedenis van radicale islam. Hij zal een adviserende rol spelen.

Jihad
De thriller zal draaien de Hofstadgroep. Deze naam werd door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst toegekend aan een groep geradicaliseerde mannen rondom de centrale figuur Mohammed B., de moordenaar van filmmaker Theo van Gogh.

De Hofstadgroep ronselde jongeren voor de jihad. Daarnaast bereidden zij een terroristische aanslag voor. Het was de eerste keer dat Nederland geconfronteerd werd met jihadisme uit eigen land.

Kinderschoenen
Martin Koolhoven brak - net als hoofdrolspeelster Carice van Houten - door met Suzy Q. Daarna maakte hij uiteenlopende films als familiefilm Knetter, romcom Het schnitzelparadijs en oorlogsfilm Oorlogswinter. Zijn meest recente film is Brimstone uit 2016.

De productie van de nog naamloze thriller staat nog maar in de kinderschoenen. Een scenario is nog niet geschreven en cast of crew is nog niet bekend. Naast deze film is regisseur Koolhoven ook nog verbonden aan een film over de onafhankelijkheidsstrijd in Indonesië na de Tweede Wereldoorlog.

NieuwsFilm

meest populair