'The Old Guard' en nog 5 films over onsterfelijken

'The Old Guard' en nog 5 films over onsterfelijken

Het lijkt soms alsof iedere actieheld onsterfelijk is, maar deze personages zijn dat echt.

Nu The Old Guard een grote hit blijkt voor Netflix, wordt er al gesproken over een vervolg. Het is niet de eerste keer dat onsterfelijke personages het middelpunt van een film zijn. Wij verzamelden er nog 5.

Disclaimer: we hanteren hier de term biologische onsterfelijkheid. Volgens Wikipedia: Een cel of een organisme dat niet veroudert. Een levend object dat biologisch onsterfelijk is, kan nog altijd sterven. Bijvoorbeeld wanneer het voldoende letsels toegebracht krijgt, of als het lichaam vernietigd wordt.




Bekijk de afbeelding
Death Becomes Her
Regisseur Robert Zemeckis heeft in zijn carrière tal van klassiekers afgeleverd. En hoewel Death Becomes Her die status niet behaalt, valt er voldoende te genieten in deze zwarte comedy.

Vroeger waren Helen en Madeline de beste vrienden, maar nu ze vechten om de affectie van plastisch chirurg Ernest is daar niets van over. En wanneer ze beiden een geheimzinnig drankje op hebben om mooi en jong te blijven, zijn er onverwachte bijwerkingen.

Zelfs al willen ze elkaar vermoorden, het gaat simpelweg niet. Maar onsterfelijkheid blijkt al snel een prijskaartje te hebben.




Bekijk de afbeelding
Hancock
Niet iedereen met superkrachten is in held. Neem bijvoorbeeld John Hancock. Zijn onverantwoordelijke gedrag zorgt voor miljoenen aan schade en het publiek is hem meer dan beu.

Maar dan redt de alcoholistische Hancock het leven van PR manager Ray. Deze wil hem helpen zijn imago op te poetsen. Dat blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan, want Hancocks humeur is niet bepaald prettig.

Leuk detail: ook in deze film speelt Charlize Theron een onsterfelijke. Zij en Hancock blijken nog een appeltje te schillen te hebben, al kan laatstgenoemde zich dat niet herinneren.




Bekijk de afbeelding
The Crow
De pasgetrouwde Eric Draven en Shelley worden tijdens Devils Night aangevallen door een kwaadaardige bende. Hij moet toezien hoe zijn vrouw wordt onteerd, waarna beiden vermoord worden. Maar het verhaal van Eric blijkt nog niet voorbij.

Hij staat op uit zijn graf en wordt The Crow, een onsterfelijk wezen dat de kans krijgt om wraak te nemen op alles en iedereen die hem kwaad heeft gedaan. Langzaam werkt hij zich naar de top.

The Crow was helaas de laatste film van de charismatische Brandon Lee. Hij overleed door een ongeluk op de set.




Bekijk de afbeelding
Deadpool
Schiet hem neer, hak hem in stukjes, blaas hem op tot er alleen stof over is; Deadpool weet van geen ophouden. Naast een puberaal gevoel voor humor en het vermogen de vierde wand te doorbreken, heeft hij namelijk nog een superkracht.

Deadpool geneest razendsnel van iedere verwonding. En gelukkig maar, want dat zal hij nodig hebben als hij zich scheldend en moordend wil toewerken naar degene die zijn leven tot een hel maakte.

Helemaal onsterfelijk is hij overigens niet, want Deadpool 3 lijkt aardig dood...




Bekijk de afbeelding
Highlander
There can be only one! En dat is uiteraard Connor MacLeod, van de clan MacLeod. Deze Highlander blijft leven tot iemand zijn hoofd van zijn romp scheidt. Als dat gebeurt, zal zijn energie worden overgenomen door de moordenaar, tot er één overblijft.

Connor is een Schotse krijger die al eeuwen leeft. Hij probeert zich afzijdig te houden van de strijd, maar wordt soms gedwongen er aan deel te nemen. En dan wordt hij geconfronteerd met de allerlaatste van zijn soort. En deze Kurgan is allesbehalve een lieverdje.

Een verhaal dat draait om het overblijven van één individu schreeuwt natuurlijk om een losstaande film. Helaas kwamen er 4 vervolgen, 2 televisieseries, een anime en zelfs een heuse animatieserie voor de jeugd. Tot een reboot kwam het - ondanks diverse pogingen - nog niet.

NieuwsFilm

meest populair