Rampenfilm 'Greenland' officieel de eerste grote zomerfilm in 2020

Rampenfilm 'Greenland' officieel de eerste grote zomerfilm in 2020

De rampenfilm met Gerald Butler trapt zomer af.

Niet Tenet of Mulan is de eerste echte grote blockbuster van 2020, maar het wordt de rampenfilm Greenland van Ric Roman Waugh (Shot Caller) die een impuls moet geven aan de filmzomer.

De film met Gerald Butler (Geostorm) krijgt een aangepaste release-aanpak. De film verschijnt namelijk snel in Frankrijk en vlak daarna in andere Europese landen zoals België en in Scandinavië.

Aangepaste releasestrategie
De film zal waarschijnlijk in augustus in de andere landen verschijnen waar de bioscopen al open zijn. In de States blijven de bioscopen hoogstwaarschijnlijk in augustus en begin september dicht en Greenland is daarom daar verplaatst naar 25 september dit jaar.

De grote vraag is nu of andere nog grotere blockbusters, ook een dergelijke strategie gaan volgen. Zo zou Tenet zomaar gewoon in augustus kunnen uitkomen in Europa en andere delen van de wereld.


In Greenland krijgt de wereld weer eens te maken met een allesverwoestende natuurramp en voor velen is het einde in zicht. Butlers personage probeert zijn gezin te redden.

NieuwsFilm

meest populair