Algemeen

Eigenlijk moet Joker van Heath Ledger in 'The Dark Knight' een oorsprongsverhaal krijgen

Filmstudio Warner Bros. wilde dat heel graag.

door Jim Pedd om 07:02 in Algemeen
Een van de schrijvers van The Dark Knight, David S. Goyer, sprak tijdens de Comic Con At Home over de film. Hij vertelde dat Warner bros. eigenlijk een achtergrondverhaal wilde voor de Joker van Heath Ledger.

"Ik weet nog toen we het erover hadden van: 'Wat nou als de Joker eigenlijk geen oorsprongsverhaal heeft?'" vertelde Goyer. "Zelfs na het succes van Batman Begins, werd dat als iets controversieels beschouwd en werden we behoorlijk tegengewerkt. Mensen maakten zich echt wel zorgen."

The Dark Knight
The Dark Knight was de tweede film van een trilogie over Batman, gemaakt door Christopher Nolan. Het succes van deze filmreeks luidde ook Man of Steel in, dat door Nolan geproduceerd werd en daardoor kon leiden tot deze heel nieuwe interpretatie van Superman.

In The Dark Knight maakt de Joker het leven van Batman en de inwoners van Gotham behoorlijk moeilijk en zorgt hij voor hel en verdoemenis. De twee komen lijnrecht tegenover elkaar te staan, met grote gevolgen.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Joker is de sequel waarin de Joker zijn eigen oorsprong verteld. Al dan niet een grap of echt.

Dawgruule

Avatar

Haha Warner bros wilde eerst geen Joker film, nu het een succes bleek willen ze er nóg een. Haha

Draven

Avatar

Ik vind dat de joker van Joaquin Phoenix interessant op zijn eigen manier maar niets heeft met de joker van Heath Ledger. De mysterie omtrent the joker van The Dark Knight was dat ook mooi. De verschillende verhalen die hij vertelde over zijn litekens bij de mond. Zijn kleding die geen tags hadden. Alles waardoor hij mysterieus bleef. Dit zou ook zo moeten blijven door geen oorsprong verhaal te maken.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vond dat juist heel sterk, dat niemand wist waar hij vandaan kwam.
Toen de plannen voor Joker bekend gemaakt werden was ik er ook niet zo blij mee, aangezien veel van die mysterie dan werd weggenomen. Gelukkig heeft dat zeer goed uitgepakt.

Mas7

Avatar

@Draven

A M E N

NieuwsFilm

meest populair