"Problemen Marvel niet door racisme maar door onwetenheid"

De acteur Anthony Mackie licht zijn eerdere opmerkingen over de studio toe.

Anthony Mackie uitte eerder dit jaar stevige kritiek op Marvel. De acteur zei toen dat er te weinig diversiteit is achter de schermen. In een nieuw interview met Fatherly licht hij zijn eerdere commentaar toe.

Mackie vindt dat de Marvel-producties diverser moeten worden. Hij hekelt onder meer het feit dat enige productie tot nu toe waarbij de meeste crewleden zwart waren, uitgerekend een film is met een zwarte held in de hoofdrol: Black Panther (2018).

"Laat ik er dit over zeggen: ik denk niet dat wat er gaande is een racismeprobleem is. Ik denk dat het meer een probleem van onwetendheid is", licht de acteur nu toe. "Voor Marvel, en eigenlijk elk ander bedrijf, geldt dat ze het idee hebben dat ze aan het doen zijn wat ze moeten doen. Maar dat is op geen enkele manier genoeg. Geen woorden meer, maar daden".

Mackie, die het Captain America-schild van Chris Evans overnam in Avengers: Endgame (2019), voelt het als zijn plicht om zich uit te spreken over dit soort onderwerpen. "Je kunt geen zwarte acteur casten als een van je belangrijkste superhelden en dan verwachten dat hij niet over dit onderwerp begint. Het zit in mijn DNA om dit gesprek aan te wakkeren", vertelt hij.

Hij concludeert: "Het is een enorme kans voor mij om onderdeel uit te maken van het Marvel-universum, dus ik zie het ook als mijn taak om ervoor te zorgen dat dat universum zijn volledige potentie benut".

NieuwsFilm

meest populair