Algemeen

"Problemen Marvel niet door racisme maar door onwetenheid"

De acteur Anthony Mackie licht zijn eerdere opmerkingen over de studio toe.

door Jeffrey Kouters om 14:18 in Algemeen
Anthony Mackie uitte eerder dit jaar stevige kritiek op Marvel. De acteur zei toen dat er te weinig diversiteit is achter de schermen. In een nieuw interview met Fatherly licht hij zijn eerdere commentaar toe.

Mackie vindt dat de Marvel-producties diverser moeten worden. Hij hekelt onder meer het feit dat enige productie tot nu toe waarbij de meeste crewleden zwart waren, uitgerekend een film is met een zwarte held in de hoofdrol: Black Panther (2018).

"Laat ik er dit over zeggen: ik denk niet dat wat er gaande is een racismeprobleem is. Ik denk dat het meer een probleem van onwetendheid is", licht de acteur nu toe. "Voor Marvel, en eigenlijk elk ander bedrijf, geldt dat ze het idee hebben dat ze aan het doen zijn wat ze moeten doen. Maar dat is op geen enkele manier genoeg. Geen woorden meer, maar daden".

Mackie, die het Captain America-schild van Chris Evans overnam in Avengers: Endgame (2019), voelt het als zijn plicht om zich uit te spreken over dit soort onderwerpen. "Je kunt geen zwarte acteur casten als een van je belangrijkste superhelden en dan verwachten dat hij niet over dit onderwerp begint. Het zit in mijn DNA om dit gesprek aan te wakkeren", vertelt hij.

Hij concludeert: "Het is een enorme kans voor mij om onderdeel uit te maken van het Marvel-universum, dus ik zie het ook als mijn taak om ervoor te zorgen dat dat universum zijn volledige potentie benut".

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Mooi, Mackie is weer in de spotlight om maar weer eens relevant te blijven. Doet Dries Roelvink ook wel eens. Smiley face

ridjieddo

Avatar

Anthony Mackie "Het zit in mijn DNA om dit gesprek aan te wakkeren","
Het zit dus in het DNA van zwarte mensen om de racisme kaart te spelen?
Anthony Mackie "Je kunt geen zwarte acteur casten als een van je belangrijkste superhelden "
Een van de belangrijkste superhelden hahaha

Decepticon

Avatar

Altijd goed dat hij het even beter toelicht en uitkeert hoe hij het bedoelt, want zijn eerste statement kwam wel een beetje racistisch over.
Of Disney heeft samen met een mediatrainer even met Mackie heeft gepraat, dat hij even zijn statement moet toelichten, want Disney kan geen racisme gebruiken natuurlijk.

Maar als het productieteam wat er bij een film gebruikt wordt, weinig of geen gekleurde mensen werken, dan is dat niet anders.
Moeten ze dan alleen vanwege dit domme gezeur van productieteam veranderen?

Gigan72

Avatar

Ik snap zijn punt wel maar ik zal als ik hem was toch uitkijken met wat hij zegt over Marvel want die zeggen straks... Mackie you're fired

centr1no

Avatar

Willen die zwarte crewleden niet gewoon veel liever voor lui als Spike Lee of Antoine Fuqua werken?
Hoeveel blanke crewleden hebben die?

kokosnoot

Avatar

12.3 % van de Amerikanen zijn Afro Amerikanen dus zeg maar 1 op de 8. Dan zou dus in een team van 8 mensen 1 Afro Amerikaan zijn en op 16 mensen 2. Dat zie je nu al zo een beetje bij marvel films. Ja, het kan nog wat beter zeker. En ook Aziaten en mixen en de vrouwen balans. Maar tis niet als of er een ongekende leap moet worden gedaan om het ok te krijgen. Ik vind dat hij een beetje overdrijft. Daarbij vergeet hij dat hij een acteur is. Een Entertainer!! Publiek zit helemaal niet zo sterk te wachten op politieke boodschappen. Dus ja, je kan best voor iets staan, dat is goed maar ga het niet drie dubbel onderstrepen dat wekt alleen maar irritatie op. Uiteindelijk willen mensen gewoon leuke films zien.

Sunspot

Avatar

^

Gaat vooral ook erom dat het NU GELIJK schijnt te moeten, onrealistisch ook.

Gun het tijd, geldt voor zoveel zaken, maar moet gehaast, onnatuurlijk, quota, slecht gewoon

Artificialis

Avatar

Mackie "Laat ik er dit over zeggen: ik denk niet dat wat er gaande is een racismeprobleem is. Ik denk dat het meer een probleem van onwetendheid is."

Oh? Eerst de studio waarvoor je werkt beschuldigen van racistische en discriminerende motieven. En nu ook nog beweren dat dit wordt veroorzaakt door hun domheid?

Mackie "Voor Marvel, en eigenlijk elk ander bedrijf, geldt dat ze het idee hebben dat ze aan het doen zijn wat ze moeten doen. Maar dat is op geen enkele manier genoeg. Geen woorden meer, maar daden."

Misschien helpt het als African-Americans statistisch gezien vaker hun school zouden afmaken, vaker een studie zouden afronden, minder oververtegenwoordigd zouden zijn in wetsovertredingen, zware criminaliteit en (onderlinge) schietpartijen. 13% van de bevolking, maar verantwoordelijk voor 50% van de moordcijfers. En waarom zijn alleenstaande moeders oververtegenwoordigd binnen deze gemeenschap? Toewijding en loyaliteit zijn schijnbaar ver te zoeken bij vaders die hun vrouw/vriendin achterlaten tijdens de zwangerschap.

Mackie "Je kunt geen zwarte acteur casten als een van je belangrijkste superhelden en dan verwachten dat hij niet over dit onderwerp begint. Het zit in mijn DNA om dit gesprek aan te wakkeren."

Op welke manier moet dit werkgevers stimuleren om meer African-Americans aan te nemen? Dan haal je dus iemand in huis die zichzelf een slachtofferrol toewijst en daar vroeg of laat blanke personen de schuld van gaat geven. Daar krijg je dus discriminatie van, als je een onaantrekkelijke doelgroep wordt om in te investeren.

Draven

Avatar

Mackie houdt je bekkie, Nu dit BLM zo oplaait en hij wat bekender is (dankzij die onwetende) hoor je hem. Van te voren nooit iets van hem erover gehoord en opeens is hij een expert die zijn woorden lichtelijk gaat inslikken door van racisme naar onwetenheid te verschuiven.

NieuwsFilm

meest populair