Algemeen

'Mission Impossible 7' wil een echte brug opblazen in Polen

Maar komt het er ook van?

door Wouter Drummen om 13:34 in Algemeen
De Mission Impossible films staan bekend om hun duizelingwekkende hoeveelheid aan indrukwekkende stunts. Regisseur Christopher McQuarrie, die al hoge ogen wist te gooien met het laatste deel, Fallout, neemt ook de regie van de zevende film voor zijn rekening, waarvoor hij een echte brug in Polen wil opblazen. Niet iedereen is het hier echter mee eens.

In april gaan Tom Cruise en co. naar Polen om verder te gaan met de opnames. Een geplande scène bevat de explosie van de Pilchowicki brug in het dorp Pilchowice. Deze werd gebouwd in 1909 maar gesloten voor het publiek in 2016, aangezien de brug te beschadigd is en dus te gevaarlijk. Toch zien sommige bewoners de brug als een monument, maar hier is de Poolse minister van Cultuur, Pawel Lewandowski, het niet mee eens.

Wel of niet?
Zo zei Lewandowski: ''De Pilchowicki brug is in mijn ogen geen monument. Het is een ruïne en heeft geen waarde. Niet alle oude dingen zijn monumenten. De wet zegt duidelijk dat een monument sociale, artistieke of wetenschappelijke waarde moet hebben. Maar dat is niet het geval voor de brug, die niet meer gebruikt wordt. Plus, alleen een klein deel van de brug zal voor de film worden opgeblazen, mocht het er van komen''.

Lewandowski is ook van mening dat de brug hierna opnieuw kan worden opgebouwd, iets waar het Mission: Impossible 7 team ook interesse in zou hebben. Op die manier zou er weer gebruik kunnen worden gemaakt van de brug, die dan waarschijnlijk ook nog eens toeristen zal aantrekken.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Kunnen ze niet een Scientology kerk opblazen?

don lukas

Avatar

Ik vind het een monument.

Goku32

Avatar

Ik zou dat wel vet vinden als ze dat doen

Decepticon

Avatar

Ik zeg opblazen dat ding! En daarna weer een nieuwe bouwen.
Ik heb even gegoogeld, maar die hele Pilchowice omgeving is hartstikke mooi. Ik vind het knap dat ze altijd van die mooie locaties weten te vinden voor films.

Steve-O

Avatar

@RoberPaulsen: lol

Roeof

Avatar

Opblazen die hap, onze genie troepen van de landmacht leggen er wel pontonbrug neer

Pascal08

Avatar

En opbouwen met EU geld!

NieuwsFilm

meest populair