'Mission Impossible 7' wil een echte brug opblazen in Polen

'Mission Impossible 7' wil een echte brug opblazen in Polen

Maar komt het er ook van?

De Mission Impossible films staan bekend om hun duizelingwekkende hoeveelheid aan indrukwekkende stunts. Regisseur Christopher McQuarrie, die al hoge ogen wist te gooien met het laatste deel, Fallout, neemt ook de regie van de zevende film voor zijn rekening, waarvoor hij een echte brug in Polen wil opblazen. Niet iedereen is het hier echter mee eens.

In april gaan Tom Cruise en co. naar Polen om verder te gaan met de opnames. Een geplande scène bevat de explosie van de Pilchowicki brug in het dorp Pilchowice. Deze werd gebouwd in 1909 maar gesloten voor het publiek in 2016, aangezien de brug te beschadigd is en dus te gevaarlijk. Toch zien sommige bewoners de brug als een monument, maar hier is de Poolse minister van Cultuur, Pawel Lewandowski, het niet mee eens.

Wel of niet?
Zo zei Lewandowski: ''De Pilchowicki brug is in mijn ogen geen monument. Het is een ruïne en heeft geen waarde. Niet alle oude dingen zijn monumenten. De wet zegt duidelijk dat een monument sociale, artistieke of wetenschappelijke waarde moet hebben. Maar dat is niet het geval voor de brug, die niet meer gebruikt wordt. Plus, alleen een klein deel van de brug zal voor de film worden opgeblazen, mocht het er van komen''.

Lewandowski is ook van mening dat de brug hierna opnieuw kan worden opgebouwd, iets waar het Mission: Impossible 7 team ook interesse in zou hebben. Op die manier zou er weer gebruik kunnen worden gemaakt van de brug, die dan waarschijnlijk ook nog eens toeristen zal aantrekken.

NieuwsFilm

meest populair