Algemeen

Tom Hanks gaat voor hoofdrol in Disney's 'Pinocchio'

Pinocchio wordt een nieuwe grote sprookjesfilm van Disney.

door Bram de Groot om 12:56 in Algemeen
Disney heeft opnieuw een grote naam op het oog voor een de liveaction-remake van een Disney-animatiefilm. Dit keer is het voor de remake van Pinocchio uit 1940, gebaseerd op het bekende Pinocchio-verhaal van de Italiaanse schrijver Carlo Collodi.

In de blockbuster moet niemand minder dan Tom Hanks de rol rol gaan spelen van Gepetto, de oudere vakkundige houtbewerker en de maker van Pinokkio. Hanks is al vaker in zee gegaan met Disney voor onder meer de films Saving Mr. Banks en Turner & Hooch en uiteraard de Toy Story animatiefilms.

Disney's Pinocchio
De regie van Pinocchio komt in handen van regisseur Robert Zemeckis, bekend van films als The Polar Express en A Christmas Carol. Volgens Deadline zijn de gesprekken gaande, maar nog in een vroeg stadium. Hanks en Zemeckis werkten eerder samen aan Forrest Gump en Cast Away.

Verwar deze Pinocchio overigens niet met de stopmotion-animatiefilm Pinocchio die Guillermo del Toro maakt voor Netflix of de recent verschenen Italiaanse Pinocchio van Matteo Garrone, die nu in de bioscoop draait.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair