Christopher Nolan: "Tenet heeft minder CGI dan de meeste romantische komedies"

Zoals altijd wil Nolan zoveel mogelijk 'echt' doen in zijn films.

[b]Als Christopher Nolan CGI gebruikt in zijn films, dan is het om onmogelijke zaken als opvouwende steden en planeten die bestaan uit torenhoge golven weer te geven. In het over drie weken te verschijnen Tenet zal CGI echter een minimale rol spelen. Nolan zelf liet tijdens een interview weten dat zijn nieuwste film minder CGI-shots (volgens editor Jennifer Lame zo'n 300 in totaal) bevat dan de gemiddelde rom-com:

"Visual Effects Supervisor Andrew Jackson was verantwoordelijk voor ons veiligheidsnet. We wilden eigenlijk alles 'in-camera' doen, maar als dat niet mogelijk was, welke keuzes hadden we dan tijdens de postproductie? Andrew heeft het ons echter makkelijk gemaakt door zoveel mogelijk praktisch uit te voeren. Visueel is de film enorm in schaal, maar het aantal computereffecten is waarschijnlijk minder dan in de meeste romantische komedies."

Minder CGI, net zo spannend
Ter vergelijking heeft Nolans Interstellar 850 effect-shots (waarvan er veel zelfs nog in-camera werden gemaakt), dus circa drie keer zoveel als in Tenet. Als we de trailers moeten geloven, zal dat echter niks afdoen aan het spektakel dat we kunnen verwachten. Op dat vlak heeft Nolan tot nu toe in elk geval niet teleurgesteld.

Tenet draait (met een beetje geluk!) vanaf 26 augustus in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair