Algemeen

Christopher Nolan: "Tenet heeft minder CGI dan de meeste romantische komedies"

Zoals altijd wil Nolan zoveel mogelijk 'echt' doen in zijn films.

door Zilko Tarici om 12:12 in Algemeen
[b]Als Christopher Nolan CGI gebruikt in zijn films, dan is het om onmogelijke zaken als opvouwende steden en planeten die bestaan uit torenhoge golven weer te geven. In het over drie weken te verschijnen Tenet zal CGI echter een minimale rol spelen. Nolan zelf liet tijdens een interview weten dat zijn nieuwste film minder CGI-shots (volgens editor Jennifer Lame zo'n 300 in totaal) bevat dan de gemiddelde rom-com:

"Visual Effects Supervisor Andrew Jackson was verantwoordelijk voor ons veiligheidsnet. We wilden eigenlijk alles 'in-camera' doen, maar als dat niet mogelijk was, welke keuzes hadden we dan tijdens de postproductie? Andrew heeft het ons echter makkelijk gemaakt door zoveel mogelijk praktisch uit te voeren. Visueel is de film enorm in schaal, maar het aantal computereffecten is waarschijnlijk minder dan in de meeste romantische komedies."

Minder CGI, net zo spannend
Ter vergelijking heeft Nolans Interstellar 850 effect-shots (waarvan er veel zelfs nog in-camera werden gemaakt), dus circa drie keer zoveel als in Tenet. Als we de trailers moeten geloven, zal dat echter niks afdoen aan het spektakel dat we kunnen verwachten. Op dat vlak heeft Nolan tot nu toe in elk geval niet teleurgesteld.

Tenet draait (met een beetje geluk!) vanaf 26 augustus in de Nederlandse bioscopen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Duim duim duim. Wellicht dus een van de meest iconische films voor cinema ooit.

Pronk47

Avatar

@ Don
Ooit niet,maar van dit jaar wel denk.

tk1989

Avatar

Kaartjes voor de 70mm versie zijn hier al geregeld. Heel erg benieuwd naar deze film hoop zo spoilervrij mogelijk te blijven...

Steve-O

Avatar

Ik heb ook kaartjes voor de 70mm vertoning. Erg gaaf dat Nolan weer zoveel mogelijk met praktische effecten voor elkaar heeft gekregen. Zelfs films die veel meer VFX shots hebben dan Tenet, zoals Interstellar, zien er alsnog uit alsof ze net zijn uitgebracht en die film is alweer bijna zes jaar oud.

Ik kijk enorm uit naar Tenet!

Mav Damian

Avatar

Leuk dat Nolan altijd voor praktische effecten gaat, maar wel vreemd als er weinig cgi is dan in een een romantische film, waarom is Nolan zijn film zo extreem duur altijd.
Sure! Nolan heeft al een grote naam in de filmindustrie en is ook niet de goedkoopste en praktische effecten zijn meestal goedkoper dan visuele effecten. Is het gewoon dat hij altijd dure spulletjes koopt voor zijn praktische effecten?

Civilian Supreme

Avatar

Geloof er niks van. Straks gaan ze nog zeggen dat er geen cgi in Jurassic World 3 zit.

Gigan72

Avatar

Disney/lucasfilm gilde dit ook bij Star Wars: The Force Awakens maar wat blijkt er zit meer CGI in TFA dan bij Star Wars: Episode I: The Phantom Menace.
Dus ik neem dit met een berg zout.

Master Of Films

Avatar

^
En voor TFA verwoorde Spielberg nog "old school" te gaan bij zijn fanfic Indiana Jones and the Kingdom of CGI monkeys.

ridjieddo

Avatar

@Mav damian: ik was altijd in de veronderstelling dat visuele effecten juist gunstiger zijn dan praktische - je hoeft geen grote sets te laten bouwen, geen vergunningen/contracten voor bepaalde plekken of extra stuntmensen nodig etc. Maar ik kan me vergissen.

And...Action

Avatar

Zolang er geen levende bewegende organismes inzitten zijn praktische effecten zoals mij opvalt beter bestand tegen de tand des tijds dan cgi. Geeft meer kijkplezier als je in de toekomst hem nog een keer wil zien. Ik vindt zijn volgende film misschien toch beter.

NieuwsFilm

meest populair