Algemeen

Nu al kritiek op keuze Daniel Kaluuya voor hoofdrol 'Judas and the Black Messiah'

De regisseur neemt het op voor de acteur.

door Wouter Drummen om 12:45 in Algemeen
Ondanks het feit dat de recente trailer van Judas and The Black Messiah erg sterk werd onthaald, kreeg de hoofdrolspeler van de film, Daniel Kaluuya, ook de nodige kritiek te verduren voor het spelen de Amerikaanse activist Fred Hampton, terwijl Kaluuya zelf Brits is.

Sommige mensen zijn dan ook van mening dat de rol naar een Amerikaan had moeten gaan, maar daar is regisseur Shaka King het niet mee eens. Hij liet zich namelijk inspireren door het idee dat gekidnapte Afrikanen overal ter wereld terecht kwamen. King neemt het nu dan ook op voor Kaluuya.

Hetzelfde doel
Volgens King, die zelf is geboren in Amerika maar Caraïbische roots en een Zuid-Afrikaanse naam heeft, is er maar weinig verschil: ''We hebben veel meer met elkaar gemeen dan dat mensen denken. We hebben dezelfde dingen meegemaakt en ons allemaal verzet tegen blanke overheersing''.

King voegt toe dat Hampton de voorzitter was van de Black Panther Party in Chicago, een hele internationale organisatie: ''Ik dacht niet dat iemand bezwaar zou hebben tegen Daniel's casting, die ook weergaloos goed acteert''.

De regisseur geeft wel toe dat hij meer goede vrouwelijke rollen had kunnen schrijven. ''Er zijn twee heel belangrijke'' verwijzend naar de personages van Dominique Fishback en Dominique Thorne. ''Ze zijn prominent aanwezig in de film en leverden geweldig werk''.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat Daniel Kaluuya kritiek krijgt te verduren voor het spelen van een Amerikaan. Hetzelfde gebeurde in de horror-hit Get Out. Destijds liet niemand minder dan Samuel L. Jackson weten liever een Afrikaanse-Amerikaan in de hoofdrol te zien i.p.v. een Brit. Kaluuya reageerde toen zelf op de kritiek.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Zwarte Amerikanen vinden zichzelf zieliger dan zelfs de zwarten uit andere landen. Want die hebben niet zo veel geleden als hun.
Als ze nu alleen het argument zouden noemen dat Britse acteurs goedkoper zijn dan Amerikaanse dan zou ik er nog begrip voor op kunnen brengen dat men denkt dat het niet alleen een artistieke keuze is.
Zwarte Amerikanen zijn zelfs racistisch naar hun eigen ras.
BLM, maar sommige BL iets meer dan andere?

xarkov

Avatar

Dat dit uberhaupt verdedigd wordt. Een acteur is een acteur.

Sinds wanneer is een vereiste dat je persoonlijke achtergrond er toe doet?

@centr1no, je zit ernaast. Het zijn vooral blanke amerikanen die klagen over ras en blm. Gepaard met de nodige gekleurde activisten.

Artificialis

Avatar

Dus blanken mogen eigenlijk geen Aziaten, Egyptenaren of andere afkomsten meer spelen. Hetero's zouden geen homo's moeten vertolken. Mannen en vrouwen mogen geen transgenders meer doen. Gemengde personen zouden niet zwart genoeg zijn voor zwarte rollen. En nu zou een zwart persoon met een andere nationaliteit ook niet meer geschikt zijn voor een zwarte rol?

De opkomst van social media heeft een flink aantal aandachttrekkende domme mensen onthuld. De filmindustrie doet er goed aan om niet naar deze mensen te luisteren.

Hiss

Avatar

Ik vind dat alle sci-fi films on hold moeten worden gezet. Buitenaardse wezens mogen alleen gespeeld worden door buitenaardse wezens.

centr1no

Avatar

xarkov " je zit ernaast"
Ik heb het helemaal niet over wie klaagt over blm. Waar heb jij het over?

Mav Damian

Avatar

Artificialis "Dus blanken mogen eigenlijk geen Aziaten, Egyptenaren of andere afkomsten meer spelen"

???
Kan zijn dat ik het verkeerd begrijp, maar het is een verkeerde keuze als je iemand kiest met een lichte huidskleur die zelfs niet lijkt op een Egyptenaar of een Aziaat om daarvoor te casten.

xarkov

Avatar

@Centr1no:
"Zwarte Amerikanen vinden zichzelf zieliger dan zelfs de zwarten uit andere landen."
& "Zwarte Amerikanen zijn zelfs racistisch naar hun eigen ras."

Het zou moeten zijn:
"Blanke Amerikanen vinden Amerikaanse zwarten zieliger dan zelfs de zwarten uit andere landen."
& "Blanke Amerikanen zijn zelfs racistisch naar hun eigen ras."

Het zijn vooral blanke die klagen/kritiek hebben en BLM aanwakkeren.
Kijk maar eens goed naar het gebrek aan diversiteit in die demonstraties in Amerika.

Het zijn de blanke die negatief kijken naar eigen geschiedenis en zodoende negatief naar hun huidskleur zijn.
Het zijn de blanke die denken dat zwarte Amerikanen extra hulp nodig hebben omdat ze zielig zijn.
Gepaard met gekleurde activisten.

En je hebt gelijk dat binnen BLM bepaalde BL er meer toe doen dan andere. Ligt er maar net aan wat de agenda is.

centr1no

Avatar

xarkov "Het zou moeten zijn:"
Euh, nee. Daar gaat het hier helemaal niet over. Het gaat over zwarte Amerikanen die discrimineren richting zwarten uit een ander land.

NieuwsFilm

meest populair