Nu al kritiek op keuze Daniel Kaluuya voor hoofdrol 'Judas and the Black Messiah'

De regisseur neemt het op voor de acteur.

Ondanks het feit dat de recente trailer van Judas and The Black Messiah erg sterk werd onthaald, kreeg de hoofdrolspeler van de film, Daniel Kaluuya, ook de nodige kritiek te verduren voor het spelen de Amerikaanse activist Fred Hampton, terwijl Kaluuya zelf Brits is.

Sommige mensen zijn dan ook van mening dat de rol naar een Amerikaan had moeten gaan, maar daar is regisseur Shaka King het niet mee eens. Hij liet zich namelijk inspireren door het idee dat gekidnapte Afrikanen overal ter wereld terecht kwamen. King neemt het nu dan ook op voor Kaluuya.

Hetzelfde doel
Volgens King, die zelf is geboren in Amerika maar Caraïbische roots en een Zuid-Afrikaanse naam heeft, is er maar weinig verschil: ''We hebben veel meer met elkaar gemeen dan dat mensen denken. We hebben dezelfde dingen meegemaakt en ons allemaal verzet tegen blanke overheersing''.

King voegt toe dat Hampton de voorzitter was van de Black Panther Party in Chicago, een hele internationale organisatie: ''Ik dacht niet dat iemand bezwaar zou hebben tegen Daniel's casting, die ook weergaloos goed acteert''.

De regisseur geeft wel toe dat hij meer goede vrouwelijke rollen had kunnen schrijven. ''Er zijn twee heel belangrijke'' verwijzend naar de personages van Dominique Fishback en Dominique Thorne. ''Ze zijn prominent aanwezig in de film en leverden geweldig werk''.

Opnieuw
Het is niet de eerste keer dat Daniel Kaluuya kritiek krijgt te verduren voor het spelen van een Amerikaan. Hetzelfde gebeurde in de horror-hit Get Out. Destijds liet niemand minder dan Samuel L. Jackson weten liever een Afrikaanse-Amerikaan in de hoofdrol te zien i.p.v. een Brit. Kaluuya reageerde toen zelf op de kritiek.

NieuwsFilm

meest populair